אני מועסקת למעלה משישה חודשים במינוי זמני שהוארך(מינוי ראשון לשלושה חודשים ומינוי שני לשישה חודשים נוספים) ועתיד להסתיים בסוף ינואר. הודעתי על הריוני והמעביד(מוסד אקדמי מוכר ומכובד) רוצה לפנות למשרד התמ"ת בבקשה שלא לחדש המינוי בשל העסקה לתקופה קצובה ובשל צמצומיםו" הימנעות מהעסקה כפולה"(הם מחפשים מחליפה אך עדיין לא מצאו אחת). אדגיש כי אין טענות על תפקודי במקום העבודה או על מידת מקצועיותי. אני מבולבלת. על פניו סעיף 9 (ז) 2 לחוק עבודת נשים קובע כי אי חידוש מינוי לתקופה קצובה(מתחת ל-12 חודשים , כשהמינוי הנוכחי מאריך/מחדש מינוי קודם) דינו כפיטורים ולכן נדרש לכך אישור. מנגד בפנייה למשרד התמ"ת אחת העילות היא העסקה זמנית- איך זה הגיוני שקיים סעיף המגן על עובדות זמניות ומנגד זו גם עילה לפיטורים? האם המעביד יכול לטעון כי אין צפייה לחידוש המינוי ולכן הריון או לא יחסינו מסתיימים כמתוכנן? ובעניין טענת הצמצום והימנעות מהעסקה כפולה- הם מחפשים מחליפה שתמלא את מקומי, כלומר זה לא שאי העסקתי מצמצם תקן וחוסך כסף(למוסד ענק שמתוקצב במאות מלש"ח....). האם אני יכולה לטעון כי העילה הזו לא תקפה שכן אם אינם רוצים שני אנשים באותו תפקיד הם לא חייבים להתעקש על המשך תהליך גיוס מחליפה אם לא היו כ"כ מעוניינים לסיים את יחסינו בסוף ינואר. תודה!!
הסיבה היא שאת סעיף 9(ז)(2) צריך לקרוא יחד עם 9(ז)(1). הסעיף ההוא קבע שהעסקה זמנית לפחות משנה אינה נותנת הגנה, ואילו הסעיף שאת מצטטת בא להשלים את הקודם, כך שמי שיש לו עובדת זמנית כבר שנה וחצי, לא יאריך את החוזה שלה בפחות משנה ואז יפטר אותה. בשורה התחתונה, אם אין לך ותק של שנה, ואת עובדת לתקופה קצובה, אין לך הגנה בחוק הזה. מה שכמובן צריך לבדוק הוא את השאלה האם מפטרים אותך בגלל ההריון. אם מפטרים אותך בגלל ההריון, הרי זו אפלייה אסורה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר