שלום רב, קודם כל רק לומר תודה בשם הרבה נשים על השירות הלא מובן מאליו כלל שאנו מקבלות דרך פורום זה. יש לי שתי שאלות בבקשה: האם בזמן שמירת הריון אני צוברת ימי חופשה סומחלה וכן בנוגע לקרן הפנסיה שלי? והאם בזמן חל"ד שנלקחת במלואה (כמעט 26 שבועות) המעסיק מפסיק להפריש לקרן הפנסיה אחרי שלושה חודשים? עד מתי והאם בזמן חל"ד אני זכאית לצבירת ימי מחלה וחופש והפרשה פנסיונית. תודה רבה
שלום נועה,
תודה על התודות. כיון שאת הפורום הזה אני מנהל שלא על מנת לפרסם, אלא באמת כדי לעזור, הרי תודתך חיממה את ליבי.
לשאלתך: הנה החוק: "עובד או עובדת הזכאים לדמי לידה לפי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (בסעיף זה – דמי לידה), או עובדת הזכאית לגמלת שמירת הריון לפי החוק האמור (בסעיף זה – גמלת שמירת הריון), והם ומעבידם או המעביד בלבד, נהגו לשלם תשלומים לקופת גמל, ימשיך המעביד לשלם תשלומים כאמור בעד התקופה שבעדה שולמו דמי הלידה או גמלת שמירת ההריון, לפי הענין, ובלבד שהעובדת או העובד שילמו בעד התקופה האמורה את התשלומים החלים עליהם, אם חלים, להבטחת הזכויות האמורות, והכל בשיעורים ולפי שכר העבודה כאילו הוסיפו העובדת או העובד לעבוד בתקופה האמורה..."
לעניין חופשה ומחלה בשמירת הריון. החוק קובע שהיעדרות לשמירת הריון אינה פוגעת בזכויות שתלויות בוותק. מאידך ההיעדרות אינה נחשבת כהיעדרות במחלה. לכן, את לא תצברי ימי חופשה ומחלה, אבל התקופה שנדרת תיחשב כתקופה של וותק ותועיל לך לגבי ימי החופשה שמגיעים לך (שהרי כמות ימי החופשה תלויה בותק).
לגבי חל"ד - כפי שראית החוק קובע חובת הפרשהבחודשים שבהם את זכאית לדמי לידה, וזה רק ב-14 השבועות הראשונים. יחד עם זאת, כשהמעביד מפריש את הכסף הוא זכאי לקבל אותו בחזרה ממך, ולכן אני ממליץ לך להגיע עם המעביד להסכמה שהוא ממשיך להפריש את הכסף גם בתקופה בה את לא זכאית לתשלום דמי לידה, ואת תחזירי לו. כך לא תפגעי בזכויות שלך בקרן הפנסיה. ימי מחלה וחופשה את לא צוברת, אבל גם כאן, הותק שלך נשמר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר