אני עובדת בחברת הייטק 14 שנה מתוכן 10 שנים בבנק כעובדת חוץ. לפני שנה ילדתי. הארכתי את חופשת הלידה ולקחתי חל"ת לשנה. באמצע החל"ת הודיעה לי החברה שלי כי הבנק אינו רוצה אותי יותר וכי בתום החל"ת יחפשו לי עבודה או ישלמו לי 60 יום משכורת כי אסור לפטר אישה שחזרה מחופשת לידה 60 יום. בתום החל"ת ביקשו ממני קו"ח ואמרו שיחפשו לי עבודה. לא שמעתי מהם מאז (עבר חודש וחצי) והם שלחו לי תלוש משכורת בדואר. (כנראה תשלום ל 60 יום) השאלות שלי: 1. האם לבנק מותר לפטר אותי בחל"ת של חופשת לידה? 2. אם לא, ואצטרך לתבוע אותם, מה אוכל לתבוע מהם? 3. אם כן, האם מותר לחברה שלי לשלם לי 60 יום ולפטר אותי אח"כ? 4. לאחר החל"ת החברה שלי לא החזירה לי את הרכב ליסינג שהיה לי בתקופת עבודתי. האם הם אמורים לגלם אותו בכסף, במשכורת? אשמח לתשובות!
1. לא. הרציונל של איסור הפיטורים במשך 60 יום הוא לתת לך הזדמנות להשתלב בחזרה במעגל העבודה. מי שמפטר אותך בזמן החופשה וקובע שהפיטורים ייכנסו לתוקף רק לאחר 60 יום, מסכן עצמו, כי ברור שלא היתה לו כל כוונה לתת לך את ההזדמנות שהמחוקק רצה לתת לך.
2. פיצויים על פיטורים שלא כדין. זה יכול להסתכם גם במשכורת של שנה
3. ראי מה כתבתי למעלה. צריך לראות באופן מדוקדק מי המעביד שלך ומי פיטר אותך. ההנחה שלך שהבנק הוא המעביד, לא בהכרח מדוייקת . זה תלוי בכמה נסיבות שלא לפורום.
4. זה תלוי איך הרכב הוגדר לך בהסכם העבודה. ייתכן שכן וייתכן שלא. את צריכה ייעוץ פרטני וממוקד הרבה יותר ממה שניתן לקבל בפורום.
4.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר