אשתי שוקלת לקחת ימי מחלה בשל קושי לעבוד בזמן הריון מתקדם. היא בתחילת תשיעי ויש לה מספר רב מאוד של ימי מחלה צבורים. רציתי לשאול בבקשה את הדברים הבאים: א. האם יש מגבלה של ימי מחלה שהיא יכולה לנצל ברצף טרם ההריון. ב. האם בעל העסק יכול לכפות עליה להקדים חופשת לידה בעקבות העדרות ארוכה כדי לא לשלם מכיסו מחלה. ג. האם שימוש בימי מחלה בחודשים האחרונים להריון פוגעים בתשלום בזמן חופשת הלידה (אשתי לא מקבלת תשלום מלא מהיום הראשון). ד. אלו סעיפי שכר משולמים בחופשת הלידה. האם גם רכיבי עמלות, נסיעות, אחזקת רכב, שעות נוספות גלובליות והבראה נחשבים. אשמח מאוד לקבלת המידע - תודה רבה!
א. אין מגבלת ניצול ברצף של ימי המחלה, ולא ברור לי מה הכוונה ל"טרם ההריון". כל עוד רופא כתב שאשתך אמורה לשהות בבית במחלה, וכל עוד יש לזכותה ימי מחלה צבורים - היא שוהה בבית במחלה.
ב. בעל עסק אינו יכול לכפות על אשתך לצאת לחופשת לידה מוקדם.
ג. גובה דמי הלידה לכל יום, הוא הסכום שיתקבל מחלוקת השכר של שלושת החודשים שקדמו ליציאה לחופשת לידה, ב-90. לכן, אם בגלל המחלה אשתך מקבלת פחות שכר, זה יפגע לה בדמי הלידה.
ד. בחישוב השכר לדמי הלידה נלקחים בחשבון כל הרכיבים שבגינם מנוכים לאשתך דמי ביטוח לאומי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר