שלום לפני כחודש וחצי קיבלתי מכתב מהרופא המטפל שלי על אישור לשמירת הריון. לטענתו במצב שלי אין סיכוי שביטוח לאומי לא יאשר. בחודש וחצי האחרונים עדיין לא הגשתי תביעה לב״ל ועד עכשיו ניצלתי בתקופה זו 22 ימי מחלה בגינם קיבלתי משכורת. יש לי עוד 70 ימי מחלה לא מנוצלים. אני לא מבינה את החוק- אם אני זכאית לשמירת הריון: כמה ימי מחלה אני יכולה לקחת? מתי מגישים את התביעה לב״ל? מה קורה עד שב״ל מאשרים? אני נשארת בלי הכנסה או שאני מקבלת מחלה? אם ב״ל מאשר אני מקבלת בגין ימי המחלה שקיבלתי רטרואקטיבית? אם הוא לא מאשר- אני יכולה לדרוש מהעבודה את ימי המחלה?
מירית שלום רב,
גמלה לשמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצה להיעדר מעבודתה למשך 30 יום לפחות בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר הנובע מן ההריון. הגמלה נועדה לפצות את האישה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת היריון. בכפוף להמצאת אישור רפואי.
לעומת זאת עובדת שנעדרה במשך פחות משלושים יום זכאית לתשלום דמי מחלה מהמעסיק בגין תקופת ההיעדרות, על חשבון ימי המחלה שצברה במקום העבודה.
יש להגיש את התביעה 30 ימים לאחר תחילת שמירת ההריון ולא יותר משנה לאחר תחילת התקופה של שמירת ההריון.
חשוב להדגיש כי אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה. עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת הריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק.
לסיכום מירית, בהנחה שביטוח לאומי יאשרו לך את הגימלה, את לא צריכה לקחת ימי מחלה בכלל. שכן השכר ישולם לך על ידי ביטוח לאומי. כל יום שתקחי כיום מחלה יקוזז לך מהתשלום שמגיע לך מביטוח לאומי. אם תבחרי לקחת ימי מחלה, מספר הימים הוא לפי הימים שנצברו לך (70). אם תבחרי שלא להפסיד ימי מחלה ולהמתין לגימלה, הרי שבתקופה בה תמתיני לא תקבלי שכר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר