שלום רב, אני עובדת מזה כשנתיים ועתידה ללדת בחודש הקרוב את בתי השנייה. ידוע לי כי במקום עבודתי לא מעוניינים בחזרתי לעבודה ומכינים את ה"קרקע" לשם כך. בכל אופן אני ממילא איני מעוניינת לחזור למקום העבודה ושוחחתי על כך בצורה מפורשת כבר לפני מס' חודשים עם מנהל הסניף. בתחילת עבודתי במקום הנ"ל חתמתי על חוזה כי אעבוד 43 שעות שבועיות. אולם בסיכום בע"פ שנערך מול מנהלת הסניפ הקודמת סוכם כי אוכל להגיע לעבודה עד 9: כי אני מגיעה מרחוק ואסיים ב-16:00 לשם איסוף בתי הראשונה מהגן. את שאר השעות סוכם כי אעשה עפ"י צורך מהבית. לכן מילאתי דוחות עבודה מידי חודש בחודשו על 43 שעות מלאות. הדוחות נחתמו ע"י מנהלת הסניף. לפני כחצי שנה נכנס מנהל חדש וביקש כי אפסיק לדווח בצורה זו ואדווח רק על השעות בהן אני נמצאת בפועל במשרד. היות וכבר הייתי בהריון ולא ראיתי טעם להתווכח על כך התחלתי לדווח רק על השעות המשרדיות ולכן שכרי נפגע מאוד. ידוע לי כי החברה נמצאת בגרעון ומנסה לחסוך כסף בכל מימד אפשרי. שאלתי היא: האם החברה בה אני עובדת יכולה לסרב לשלם לי פיצויי פיטורין עקב כך שאינני עומדת בתנאים עליהם חתמתי בחוזה על אף הסיכום בע"פ עם המנהלת הקודמת? כמה זמן אחרי הלידה כדיא לי להודיע על ההתפטרות והאם יש סיכוי כי לא אהיה זכאית לדמי אבטלה? אודה לתשובתך ועזרתך, לי.
היי לי,
על פי החוק, את יכולה להודיע על התפטרות לצורך טיפול בתניקות שתיוולד לך, והם חייבים לשלם לך פיצויים.אם את מתפטרת לא תהיי זכאית לדמי אבטלה במשך 90 יום. אחר כך - כן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר