שלום, לפני חודש חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה בת 98 ימים, לפני חופשת הלידה הייתי בתפקיד מנהלת שירות, כאשר חזרתי לפני חודש לעבודה גיליתי שהחזירו אותי לתפקיד שונה נציגת שירות עם אותם תנאים כספיים שהיו לי לפני הלידה, כלומר שינו לי את הגדרת התפקיד אך השאירו אותי עם אותם תנאים כלכליים וכל זאת ב"תירוץ" שאין כרגע תקן לתפקיד שלי וכאשר יתפנה יתנו לי אותו, השבוע גיליתי שמישהי אחרת שחזרה אתמול מחופשת לידה בת חצי שנה מקבלת את התקן שלו אני ממתינה מנהלת שירות. חשוב לציין שגם היא הייתה מנהלת שירות לפני הלידה שלה, שאלותי הם: 1. האם תקין/חוקי שהחזירו אותי לתפקיד נציגת שירות במקום מנהלת שירות אך תנאים פיננסיים/כספיים השאירו כפי שהיה לפני חופשת הלידה? 2. האם תקין/חוקי שאני מחכה חודש לקבל תקן לתפקיד הישן שלי ומישהי שהגיע עכשיו מקבלת את התקן לפני? 3. אשמח לקבל הפניה לחוק אשר ביחס לתשובותכם תודה!
היי מעיין
החוק קובע (סעיף 9א) ש:לא יפגע מעביד בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור.
החוק אינו מונע במפורש מעבר לעבודה אחרת באותו היקף, אם כי לדעתי ניתן להתווכח על זה. את יכולה לטעון שהמעבר לעבודה אחרת, פחותה בדרגה, כמוה כפגיעה בהיקף המשרה, אפילו אם נותנים לך את אותו שכר.
אני במקומך הייתי מודאג יותר מכך שההתנהלות של המעביד נראית ככזו של מי שמתכוון להמתין עד ליום שהאיסור לפטר אותך ייגמר, ואז לסיים את ההתקשרות. לכן, הייתי נזהר באופן העלאת הדרישות כלפי המעביד כדי שלא להשיג את התוצאה ההפוכה. כוונתי לומר, שהעלאת עמדה, גם אם היא מוצדקת, בצורה אגרסיבית מידי, עלולה להביא אותו להחליט לפטר אותך, מיד אחרי שהאיסור ייגמר.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר