אשתי חלתה במחלה קשה והפכה לפני מספר חודשים למקרה סיעודי לרבות תשישות נפש. אני ואשתי חייבים מוגבלים באמצעים בהוצל"פ ואין כל רכוש. לאשתי אין חשבון בנק . לאחרונה אושרה לאשתי תביעת ביטוח סיעודי והיא זכאית לקצבה חודשית, כיוון שאין לאשתי חשבון בנק עשיתי ייפוי כח נוטוריוני בו מאשרת אשתי להעיבר אלי לחשבון עבורה את הקצבה שנועדה למימון מטפלת בבית שאני שוכר עבורה. חב' הביטוח מסרבת להכיר בייפוי כח ודורשת או חשבון על שמה (שאין ולא ניתן לפתוח במצבה) , או צו אפוטרופסות . שאלתי : האם בשביל זה אני צריך לעשות את כל התהליך של צו אפוטרופוסות (דבר שלוקח זמן ואנו זקוקים לכספי הביטוח למימון מטפלת בדחיפות) , או שניתן לבקש מבית המשפט לאשר רק ביצוע פעולה זו . אם אעשה צו אפוטרופסות אני יכול להשתמש בחשבוני לצורך זה או שצריך בכל מקרה חשבון חדש על שמה?
עקרונית, האפוטרופוס הכללי דורש כי לחסוי יהא חשבון בנק נפרד על שמו, וזאת על מנת להבטיח כי בזכויותיו נעשות פעולות לטובת החסוי, ולא לטובת מישהו אחר. לכן, צודקת חברת הביטוח כשהיא לא מאפשרת לך לקבל את הכספים לטובת אשתך ודורשת לראות צו שיפוטי שמאפשר לה להעביר לך את הכספים.
לשימת לבך - הפרוצדורה של מינוי אפוטרופוס אינה ארוכה ועומדת בדרך כלל על תקופה של כשבועיים-שלושה, עד לקבלת צו מינוי (זמני) על ידי בית המשפט.
לשאלתך האחרונה - גם לאחר שתתמנה כאפוטרופוס צריך לפתוח חשבון בנק נפרד לשאתך, אלא אם כן בית המשפט יאפשר לך במקרה שלכם להימנע מכך.
לקבלת ייעוץ וליווי משפטי, הינך מוזמן ליצור קשר טלפוני עם משרדנו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ברכה, ברוב המקרים ניתן לבקש צו אפוטרופסות ללא צורך להגיע לבית המשפט, תלוי בהסכמת המעוניינים בדבר או המתנגדים למינוי. מוזמנת ליצור קשר טלפוני - המספר שלי מצויין בעמוד שלי באתר בברכה, עו"ד עיד...
המשך תשובה