שלום רב, לאישתי הייתה בת דודה שנפטרה לפני כשבוע והשאירה ילד בן חמש שנולד כתוצאה מהיריון מקרי ללא נישואין. לאורך שנים האב הביולוגי ביקר מדי פעם את בנו והיה בקשר די שטחי. כמו כן האב לא רשום כאביו של הילד ברשויות כלשהן ובנוסף לכך בטרם פטירתה של האם דאגו להסדיר מינוי אפוטרופוס לדודתה של האם (אמא של אישתי). האם במקרה כזה לאביו הביולוגי של הילד יש זכויות על הילד מאחר ובעקבות המצב האב משדר כי מעוניין בכך (ואגב יש לו משפחה משלו). הילד גדל במשך 5 שנות חייו עם אותה משפחה שקיבלה עליו את המינוי והמשפחה לא מתכוונת לוותר עליו בשום פנים ואופן. מה האפשרויות העומדות בפני האופוטרופוס "כנגד" האב הביולוגי?
על פי החוק, במקרה שאחד מן ההורים נפטר, האפוטרופסות על הילד הינה של ההורה הביולוגי השני (במקרה שפרטת - של האב) וקיימות זכויות של הסדרי ראיה למשפחה של ההורה שנפטר (במקרה הזה: של משפחת האם).
ואולם, במקרה שתארת ולאור מקרים דומים בהם טיפל משרדנו - בהחלט ייתכן שטובת הילד דווקא להיות במשמורת אחרת, ולא אצל האב הביולוגי, ואולם הדבר מצריך פניה של חמותך (זו שלפי בקשתך מעוניינת לגדל את הילד) לבית המשפט בהליך משפטי מתאים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום מירה, אני מכיר הרבה מקרים שאפוטרופוס מונה על סמך אישור רפואי של רופא משפחה. הדבר שכיח במקרים של אנשים מבוגרים עם ירידה בכושר הקוגניטיבי. עם זאת, יכולים להיות מקרים יוצאים מן הכלל שיידרש חוות ד...
המשך תשובה