מה דין הרכוש שמותיר אחריו חוסה? האם לאפטרופסו יש איזו שהיא סמכות בענין, או שיכול לתרום בחייו לגופים שונים? באם אין לו יורשים ממשפחתו, האם בהכרח צריך הרכוש להיות מופקד בידי האפטרופוס הכללי? האם במקרה כזה על האפטרופוס ל'נצל' את הרכוש כמה שיותר למען החוסוי בחייו?
1. מבחינה משפטית אין משמעות לתרומה שהעניק חסוי במהלך התקופה שיש לו אפוטרופוס - אלא אם כן האפוטרופוס קיבל את אישור בית המשפט למתן תרומה זו בשם החסוי.
2. ודאי שהאפוטרופוס צריך לעשות בכספי החסוי את כל הנדרש עבור החסוי.
2. במקרה של פטירת אדם שאיו לו יורשים מקרבה משפחתית ראשונה - על פי חוק הירושה ישנם יורשים אחרים מתוך המשפחה שיכולים לרשת אותו.במידה ואין לו יורשים כלל - המדינה יורשת את נכסיו ועליה לעשות שימוש בירושה זו לצרכים מסויימים, הקבועים בחוק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אלכס, הדרך המשפטית לפתרון בעיות שצצות אלה היא באמצעות בקשה לאפוטרופסות בלעדית ומתן צו של בית המשפט. צור עמי קשר טלפוני במס` הטלפון אשר מופיע באתר. בברכה, עו"ד עידו...
המשך תשובה