סבתי איננה מסוגלת לשלוט בחייה והיא נמצאת במצב סיעודי קשה. המשפחה רוצה למנות לה מטפלת פיליפינית אבל בעלה, אדם מבוגר ומיושן בתפיסתו, מתנגד בכל תוקף. מיותר לציין כי הבעל הוא האפוטרופוס של האם. אנו נמצאים בבעיה, מצד אחד האם איננה מסוגלת לדאוג לעצמה, מצד שני הבעל אינו דואג לה גם. כמו כן, אנחנו לא רוצים לריב עם הסבא אבל נראה שלא תהיה ברירה אלא לקחת ממנה את האפוטרופסות. האם זה אפשרי בצורה עדינה?
לשימת לבך: במידה שהבעל (הסבא) לא קיבל את המינוי כאפוטרופוס באופן רשמי - כלומר: באמצעות צו בימ"ש - הוא כלל אינו נחשב, מבחינת החוק, לאפוטרופוס על הסבתא ואין מניעה לפנות לכל הגורמים לצורך קבלת אישור לטיפול ע"י עובד זר.
במידה והמינוי של הסבא כאפוטרופוס הוא רשמי, תשובתי מתחלקת ל-2:
אם הסבא במצב קוגניטיבי בעייתי - למעשה, הוא אינו מסוגל להמשיך ולשמש כאפוטרופוס על הסבתא ויש לפנות לבית המשפט לפטור אותו מתפקידו.
אם הסבא במצב קוגניטיבי טוב - כדאי להסביר לו כי סירובו פוגע באשתו וכי בדעתכם לפנות, אם לא תהא ברירה, לבית המשפט. אם אינו משתף פעולה וברור שהסבתא ניזוקה - אין מנוס מפניה לביהמ"ש בבקשה למינוי, ללא שיתוף פעולה של הסבא.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום כנרת, רישום הערה על מינוי אפוטרופוס אצל רשם המקרקעין יש לעשות בלשכות הגיאוגרפיות המתאימות. עו"ד יכול לעשות זאת באופן מקוון. בברכה, עו"ד עידו...
המשך תשובה