שלום, אני אפוטרופוסית של האחיין שלי שהינו חסוי (אוטיסט) האם בתור האדם היחיד שמטפל ודואג לו לכל הצרכים מגיע לי מהעיזבון שלו שכר חודשי ואם כן כמה ?
שלום אורלי,
ככל, תשלום לאפוטרופוס (ובמיוחד בן משפחה) הוא חריג ותלוי נסיבות מיוחדות.
עם זאת, להלן עיקרי הכללים:
2. בקשת אפוטרופוס לקביעת שכרו (להלן - הבקשה) תהא ערוכה לפי טופס 1 בתוספת ותוגש לבית המשפט בשני עותקים.
3. (א) המשיב לבקשה יהיה האפוטרופוס הכללי, ועותק אחד הימנה, על כל צירופיה, יומצא לו במשרדו שבתחום סמכותו של בית המשפט.
(ב) האפוטרופוס הכללי יקבע את עמדתו ביחס לבקשה בהתחשב בהיקף עבודתו של האפוטרופוס ועל פי הדו"חות שהגיש לו, ויודיעה לבית המשפט, בעת הדיון בבקשה או לפני כן בכתב; הודיע האפוטרופוס הכללי לבית המשפט על עמדתו בכתב - לא יוזמן לדיון בבקשה אלא אם כן ביקש זאת, אולם רשאי בית המשפט להזמינו, מטעמים מיוחדים שיירשמו.
4. (א) בית המשפט לא יקבע את שכרו של האפוטרופוס מראש, ולא ידון בקביעת שכרו לפני תום ששה חדשים מיום תחילת מינויו או שנים עשר חדשים מיום פסיקת שכרו הקודמת, לפי הענין.
(ב) בית המשפט לא יקבע שכר לאפוטרופוס אלא אם כן קיבל את הודעתו של האפוטרופוס הכללי כאמור בתקנה 3(ב) ושוכנע כי המבקש ממלא כראוי את חובותיו לפי החוק.
5. (א) בית המשפט רשאי לקבוע לאפוטרופוס שכר חודשי בשיעור שלא יעלה על 517 שקלים חדשים כשהחסוי מאושפז ועל 1,038 שקלים חדשים כשהחסוי אינו מאושפז.
............................
בהקשר לשאלתך בעניין השקעת הכספים, מביא לך גם את עיקרי הכללים.
צרי עמי קשר טלפוני לעניין השאלות הספציפיות, וההתנהלות מול בית המשפט.
2. אפוטרופוס ישקיע את כספי החסוי, שאינם דרושים לצרכיו השוטפים, באחת מדרכים אלה:
(1) בנכסים בנקאיים כמפורט להלן:
(א) כספים אשר צפוי כי יידרשו לצורכי החסוי בתוך שנתיים ממועד ההשקעה - בפיקדונות בנקאיים שקליים, נושאי ריבית או הפרשי הצמדה וריבית;
(ב) כספים שלא צפוי כי יידרשו לצורכי החסוי בתוך שנתיים ממועד ההשקעה - בתכניות חיסכון בנקאיות צמודות מדד, לפרקי זמן מוגדרים מראש, בהתחשב באמור בתקנה 3;
(2) בניירות ערך שהוציאה המדינה או שהיא ערבה לפירעונם;
(3) במסירתם לידי האפוטרופוס הכללי, לשם השקעה לפי הוראות סעיף 10(ג) ו-(ד) לחוק האפוטרופוס הכללי, תשל"ח-1978;
(4) דרך אחרת שאישר בית המשפט מראש.
3. דרכי ההשקעה לפי תקנה 2 ומשך תקופת ההשקעה, ייקבעו בהתחשב בצרכיו השוטפים והמיוחדים של החסוי, בשינויים מזמן לזמן.
4. (א) השקעת כספי חסוי ששוויים עולה על 646,629 שקלים חדשים, טעונה אישור של בית המשפט.
(ב) האפוטרופוס יגיש בקשה לאישור דרך השקעה, כאמור בתקנת משנה (א), אחת לשנה או במועד שקבע בית המשפט.
5. כספים שביום מינוי האפוטרופוס היו מושקעים בדרך השקעה שלא לפי תקנות אלה, ואשר נקבעו בה מועדים מוגדרים מראש למשיכת הכספים או למימוש (להלן - מועדי יציאה), יוסיפו להיות מושקעים באותה דרך עד למועד היציאה הראשון וממועד זה ישקיע האפוטרופוס את הכספים לפי תקנות אלה, אלא אם כן הורה בית המשפט אחרת.
6. (א) בקשה לאישור דרך השקעה לפי תקנות 2(4), 4(ב) ו-5, תוגש בכתב; המשיב לבקשה יהיה האפוטרופוס הכללי ורשאי בית המשפט להורות על צירוף משיבים נוספים לבקשה.
(ב) בבקשה יפורטו –
(1) הסכום הכולל של כספי החסוי, הסכום שמוצע להשקיעו ודרך ההשקעה המוצעת;
(2) כלל נכסי החסוי והכנסותיו הנוכחיות והצפויות בשנים הבאות;
(3) התחייבויות והוצאות החסוי הנוכחיות והצפויות לשנים הבאות.
(ג) לבקשה לאישור דרך השקעה של כספי חסוי כאמור בתקנה 4(א) יצרף האפוטרופוס חוות דעת של רואה חשבון או של יועץ השקעות, המנמקת את דרך ההשקעה המוצעת.
7. (א) בבוא בית המשפט לאשר בקשה לפי סעיף 4(א) רשאי הוא להורות על ניהול כספי החסוי על ידי מנהל תיקי השקעות, כמשמעותו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון עידו לשם
053-9429000
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אודי, תלוי בזריזות של הפסיכיאטר להכין ולהגיש את חוות הדעת. עקרונית פעולה כזו אינה דורשת זמן רב, אם כי קשה לי להתייחס מבלי לדעת את הפרטים הקשורים למתן חוות הדעת. בברכה, עו"ד עידו...
המשך תשובה