אם נגיד אני מצלמת תמונה ברחוב עבור אתר אינטרנט ויש אנשים ברקע זאת אומרת הפנים שלהם לא ברורות ולא בפוקוס,האם יכולים לתבוע אותי על זה שלא יידעתי אותם על הצילום?ועוד שאלה עם באופן מכוון רוצים לצלם תמונה של אנשים ולעלות את זה לאינטרנט למטרות של תמונות רקע באתר,אז פה די ברור לי שצריך אישור אבל איזה סוג של אישור זה אמור להיות בכתב,אישור מילולי מוקלט זה מספיק מה החוק אומר לגביי זה?
ככלל אדם זכאי שתמונתו לא תתפרסם ברבים. האדם זכאי לפרטיות וזה כולל מידע על מקום הימצאו.
אם אי אפשר לזהות את האדם בתצלום אלא מדובר בצללית, האדם המצולם לא יוכל לטעון שפרטיותו הופרה בעיקר מפני שלא יוכל להוכיח שמדובר בתצלום שלו.
החוק לא קובע איזה סוג אישור נחוץ אבל בחיי המעשה, אם יש לך אישור בכתב מהמצולם וזיהית את המצולם על פי מסמך מזהה, אם יתחרט, יהיה בידך מסמך חתום בידי המצולם שוויתר על פרטיותו והתיר לך לעשות בתצלום ככל העולה על רוחך (או שהגביל את ההיתר).
אישור מוקלט יחייב אותך לחבר בין התמונה לקול. אם תצלמי את האיש בווידאו ותשמרי את הווידאו למשך כל חייך, הווידאו עדיף. אבל נראה לי קשה לאכסון ואיתור.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר