שלום לעו"ד, לפני כשבוע פרסמתי פוסט בפייסבוק המציין את שמות ההרוגים בעזה ואת הכאב הנורא שחשתי בעקבות מותם של חפים מפשע. תוך דקות ספורות קיבלתי עשרות תגובות שהפכו למאות דברי שטנה והסתה. זה הגיע למצב שמישהו התחקה אחר מקום העבודה שלי, ושלח מכתב דרך הפייסבוק לפטר אותי לאלתר. לתדהמתי הבוס שלי קרא לי למשרד והורה לי להוריד מיד את הפוסט שכתבתי. כל העניין איבד שליטה לחלוטין. אני לא כתבתי דבר על החיילים שלנו, ולא קיללתי אף אחד. עכשיו אני ממש מפחדת שאנשים יממשו את האיומים הקשים שקיבלתי. האם ניתן לתבוע את המגיבים על איומים? או לשון הרע? מה עושים? רוב תודות
ליבת שלום,
הצד האלים - איומים באלימות וכדומה - הוא עניין למשטרה ואם את חוששת מאלימות וסבורה שהאיומים הם רציניים - מומלץ להגיש תלונה.
לגבי לשון הרע - ניתן לתבוע בלשון הרע כאשר מדובר בפרסום שעלול "לפגוע או לבזות". אין לי ספק שהפרסומים הם כאלו שפוגעים ומבזים. עם זאת, בתי המשפט נוטים שלא להכיר בקללות כפשוטם כלשון הרע שניתן לתבוע, כדי להימנע מהצפת בתי המשפט בתביעות, בשל העובדה שקללות הפכו להיות חלק מהשיח היומיומי בישראל בוודאי בתגובות נוסח טוקבקים ופייסבוק.
אבל אם יש דברים שלהבנתך הם מעבר לקללות כפשוטם אלא ביטויים שהפגיעה שלהם מתוחכמת ובוטה יותר (לדוגמא פרסום עובדות שקריות לגביך וכדומה) אז כאן מדובר בעילה כשרה לתביעה.
אם תרצי את מוזמנת לפנות למשרדי לייעוץ על נסיבות המקרה הפרטניות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר