אני צלם במקצועי. נתתי בעבר הרחוק לאדם שהכרתי במסגרת עבודתי אישור לשימוש חד פעמי בתמונה שצילמתי. התברר לי לפני זמן מה כי הוא העלה את התמונה הזו בעשרות אתרים בחו"ל ואף השתיל בה ,כנראה באמצעות פוטושופ, אלמנטים שמשנים אותה לבלי הכר. אני מעוניין לתבוע אותו על הפרת זכויות היוצרים שלי אבל איני יודע אם יש סמכות לבית המשפט בישראל מכיוון שהתמונה פורסמה באתרים שהשרתים שלהם אינם יושבים בארץ. האם כדאי להגיש התביעה בכל זאת בישראל בהתחשב בכך שמסרתי לו את התמונה (הקובץ)בישראל והכרתי אותו בישראל. הוא לא חי בישראל בשנים האחרונות והוא ישראלי לשעבר. אין לי את המשאבים להגיש התביעה בחו"ל. תודה רבה מראש. רועי.
שלום לך רועי,
במענה לשאלותייך :
ככלל, קיימים מספר מבחנים באשר לסמכות שיפוט :
האחד מבחן הקצה, דהיינו אם פעולה מסויימת בוצעה ברשת כדוגמת שינוי תמונה השפיעה על משתמשים במדינה פלונית אזי למדינה הזו תוקנה סמכות השיפוט.
בנוסף קיים מבחן הזיקה דהיינו הבוחן האם קיימת זיקה בין מקום הדיון לאדם אשר ביצע את ההפרה כנגדך. (הנתבע ).
כפי ששאלת , יתכן כי בשל העובדה ששרת האחסון של האתרים נמצא במדינה פלונית שם בוצעה ההפרה תקנה למדינה את הסמכות לידון בהפרה.
כדאיות הגשת התביעה בארץ צרכה להבחן לאור תקנות סדר הדין האזרחי.
לשם הרחבת הדיון בסוגיה באפשרותך להוועץ בעו"ד אשר ינחה אותך בהתאם.
בברכה.
דרורית מלינרסקי- משרד עורכי דין.
*אין האמור בגדר יעוץ משפטי או אחר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר