האם אדם זקן מתנייד בכיסא גלגלים שהמעבר לדירה אחרת יקשה עליו מאוד וכנראה יחמיר עם מצבו הבריאותי, רשאי לסרב לפרויקט וזה ייחשב סירוב סביר?
כל מקרה ייבחן לגופו. כי מצד אחד, מעבר לבניין עם מעלית ודירה נגישה בתקופת הביניים דווקא עשוי לשפר את ההתנהלות והנגישות של הקשיש בדירה ובבניין. מכל מקום, תצטרכו לבסס את הטענה שמעבר דירה יחמיר את המצב הרפואי.
יש לזכור כי יש פער של שנים רבות בין מועד החתימה על ההסכם למועד הפינוי, לעיתים 10 שנים (בפרט בפרוייקטים גדולים אשר מבוצעים במספר פעימות/הינפים/שלבי ביצוע) . אז צריכים לקחת גם את הנתון הזה בחשבון. ייתכן ובעוד 10 שנים ממילא יהיה צורך בפיתרון סיעודי וגם המשך המגורים בדירה הנוכחית לא עהיה רלבנטי, כך שהסירוב לא יהיה גם כן רלבנטי.
בברכה,
נריה כהן, עו"ד
ראש מחלקת התחדשות עירונית
פלס, מוזר, כהן ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אני לא מכיר את מה שאתה אומר. לפי חוק שתהקבל לפני למעלה משנה,אמור להיות היטל השבחה גם בפינוי בינוי בגובה משתנה עפ"י החלוקה לאזורים. מכל מקום שאלתך לגבי היטל השבחה ראוי להפנו לשמאי מומחה בנושא...
המשך תשובה