הי, אני מחזיק בשתי דירות מגורים, אחת שכורה ובשניה אני מתגורר כי זו הדירה שקיבלתי בירושה. הדירה מירושה עוברת בקרוב פרויקט של פינוי בינוי, אני לא מעוניין לעבור לדירה החלופית שהציעו בפיצויים, אלא לדירה שגם ככה ברשותי ועומד להסתיים בה חוזה השכירות. מה הסיכוי שבמקום הדירה החלופית אוכל לקבל פיצוי כספי שווה ערך?
חברות יזמיות לא נוטות לעשות עסקאות כאלה. זה מכביד על העסקה מבחינת המיסוי לחברה, זה יוצר אפליה כלפי יתר בעלי הדירות שלא מקבלים את הזכות הנ"ל (למה לתת רק לך ולא לתת לכולם?), זה בוודאי מעמיס הון עצמי על החברות שלא מוכר מבחינת הדוח השמאי.
שני חריגים לאמור לעיל. האחד- קשישים אשר מלאו להם 80 שנה ביום החתימה של החותם הראשון בפרוייקט זכאים לכך עפ"י החוק. החריג השני- נדמה לי שראיתי לאחרונה פרסום של אחת החברות הציבוריות הגדולות שבו הצהירו שהם מוכנים לאפשר זאת. לא יודע לומר מה אומרות האותיות הקטנות של הפרסום ולאיזה פרוייקט/ים הם התכוונו.
בברכה,
נריה כהן, עו"ד
ראש מחלקת התחדשות עירונית
פלס, מוזר, כהן ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
1. אפשר שהכוח של הבניין יהיה בהתאם למספר הדירות בכל בניין ואפשר שהכוח יהיה שווה- לפי החלטה שתקבלו בתחילת הדרך. 2.אכן יש חשש...
המשך תשובה