בפרויקט פינוי בינוי (לא תמ"א) במידה והיזם מבטל את העסקה לאחר אישור התב"ע אבל לפני היתר בניה, האם חלה על הדיירים החבות בהיטל השבחה?
ראשית יש לקרוא את תקנון התב"ע ואת מסמכי האישור, ייתכן והת"בע פוטרת מתשלום היטל השבחה. בפרוייקטים של פינוי בינוי, במיוחד בפרוייקטים במסלול של הרשויות עשוי להיות פטור כנ"ל.
אם אין פטור כזה, אך התב"ע לא תמומש או תתבטל יבוטל גם היטל ההשבחה שהרי לא ניתן להוציא השבחה על תוכנית שאינה בתוקף. במסגרת ביטול ההתקשרות עם היזם עליכם לקבל החלטה מה אתם רוצים לעשות עם מסמכי התוכנית, האם לקבלם ולהעבירם ליזם אחר, האם לבטל את התוכנית (ובכך לאבד את הזכות לפינוי בינוי מכוח התב"ע) וכו'. יש כאן הרבה שיקולים כבדי משקל ועם משמעויות כספיות גדולות מאוד והייתי מציע להתייעץ בכובד ראש לפני שנוקטים כל מהלך של ביטול ההסכם/התב"ע.
בברכה,
נריה כהן, עו"ד
ראש מחלקת התחדשות עירונית
פלס, מוזר, כהן ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כנראה שיש לך דירה מסוג מיוחד. גודל כנ"ל אופייני לדירות גג או מיני פנטהאוז או דופלקסים. ככלל בדירות חדשות נותנים עד 12 מ"ר מרפסת, אחרת זה עלול לגרוע מהשטחים העיקריים. חישובים שמאים בדר"כ נעים בין 40 ל ...
המשך תשובה