שלום רב אני מבקש לשאול מה צריך לכלול הסכם התקשרות בן עו"ד לנציגות בפרוייקט פינוי בנוי שינוי תב"ע ?
א. השתתפות בישיבות מול יזמים לצורך סיוע בקבלת החלטה וגיבוש הדרך הנכונה להתקדמות. אם זה בדיקת היזם ואם זה עריכת מכרז יזמים- לפי ההחלטה של הנציגות/הדיירים.
ב. ניהול מכרזים, עפ"י דרישת הנציגות לאיתור ובחירה של בעלי התפקידים המשמעותיים בפרויקט.
ג. עריכת ההסכמים נדרשים בתהליך (הסכמים מול יזם, מול קבלן מבצע, מול בנקים מלוים, מול אדריכל, מול שמאי, מול אדריכל, מול מפקח בניה ).
ד. גישור במחלוקות בין צדדים נדרשים בכל התהליך.
ה. מענה על שאלות וייעוץ משפטי לכלל הדיירים ולכל אחד באופן אישי, בקשר עם ההסכם ונספחיו.
ו. במידת הצורך, ייעוץ מיסוי ראשוני לפני החתימה על הסכמי התקשרות.
ז. החתמה ואימות חתימות בעלי הדירות על המסמכים הנדרשים בתהליך (הסכמים, ייפויי כוח, תצהירים, מסמכי ליווי בנקאי, מסמכים נדרשים לטאבו, תכניות בקשה להיתר וכיו"ב וככל שיידרש לקידום הפרויקט עד השלמת הפרויקט). ההחתמה תהיה במרוכז בכל בניין או במשרדי החברה היזמית או במשרדינו.
ח. טיפול בבעיות רישומיות של הדיירים המעוניינים בכך לשם הסדרת רישום נקי ונכון של הזכויות של הדיירים (לדוג' עדכון דרכונים בטאבו, הוספת ת.ז. למי שאין, הארכת הסכמי חכירה, רישום צוי ירושה/ קיום צוואה וכו', קבלת אישורים מביהמ"ש המוסמך בעסקאות עם קטינים/חסויים, פושטי רגל, חייבים מעוקלים, חייבים בכינוס וכו').
ט. עריכת וחתימה על מסמכים הנדרשים מהדיירים/ בא כוחם בתהליך לגורמים השונים (לדוג' אישור לחב' חשמל על ניתוק מונים, אישורים שונים לבנק מלווה ו/או לבנקים למשכנתאות של רוכשי דירות, אישור על הפקדת ערבויות בנקאיות וכו').
י. קבלת הסכמות נדרשות מהחברה המשכנת (חלמיש).
יא. ניהול בפועל של מנגנוני בחירה ו/או הגרלה, ככל שייקבעו כאלו בהסכם הפינוי בינוי.
יב. ככל שתהיה מנהלת לניהול הפרויקט במתחם – לאייש את המינהלת בנציג שיסייע לקידום התהליכים מול הדיירים.
יג. פיקוח על הפעולות שיבוצעו על ידי באי-כוח היזם בנוגע לדיווח העסקה לרשויות מיסוי מקרקעין.
יד. פיקוח על אופן רישום הערת אזהרה לטובת היזם
טו. לבחון את המסמכים שיועברו לחתימת בעלי הדירות על ידי הבנק המלווה, לרבות מסמכי השעבודים, המשכונות ויתר מסמכי המימון ובכלל זה הערבויות הבנקאיות לדיירים, על מנת לצמצם את החשיפות המשפטיות הכרוכות בחתימה על מסמכים אלה ועל מנת לוודא כי ההתחייבויות שנוטלים על עצמם בעלי הדירות הינן בהתאם להסכם.
טז. פיקוח על תביעות כנגד סרבנים אשר יבוצעו ע"י ב"כ היזם ומתן סיוע בכל הנוגע להעברת מסמכים וכיוצ"ב הנמצאים ברשותו לב"כ היזם.
יז. ממועד חתימת ההסכם, דרך שלב התכנון, פינוי דירות הבעלים ועד סיום העבודות, מסירת הדירות החדשות לרשות בעלי הדירות והשלמת רישום הבית המשותף (להלן: "תקופת הפרויקט") להיות לרשות המפקח והנציגות לצורך מתן תשובות או פתרונות משפטיים לשאלות שיצוצו.
יח. פיקוח על הפעולות המשפטיות שיבוצעו על ידי היזם ובאי כוחו בקשר עם מחיקה או תיקון רישום הבית המשותף ורישומו מחדש, כך שהבית המשותף יירשם בהתאם לבניין החדש שייבנה במסגרת הפרויקט וכל דירה חדשה תירשם כיחידת רישום נפרדת ע"ש בעליה, כולל הצמדותיה.
יט. פיקוח על פעולות היזם ביחס לאישורי המיסים של כל אחד מבעלי הדירות.המשפטיים הנוגעים למסירת הדירות החדשות לרשות בעלי הדירות לקראת תום תקופת הפרויקט (ולרבות עריכת פרוטוקולי מסירה, תכתובות, השבת ערבויות וכיו"ב).
כב. קיום פגישות תקופתיות במשרדנו עם חברי הנציגות ו/או עם המפקח, כפי שיהיה נחוץ ועפ"י בקשת נציגות הדיירים.
כג. אם וככל שיידרש, להוציא בשם בעלי הדירות מכתבי התראה ליזם או למי מטעמו על כך שהיזם (חלילה) אינו עומד בהתחייבויות החוזיות שבהסכם, בהתאם להנחיית הנציגות ובתיאום עם המפקח.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זכויותיך כשוכר מוגדרות בהסכם השכירות עליו חתמת מול בעל הדירה. בברכה, נריה כהן, עו"ד ראש מח` התחדשות עירונית פלס, מוזר, כהן ושות` ...
המשך תשובה