שלום רב, רציתי לדעת. חברתי סיפרה לי שבבנין שלה מתנהל מומ בין דיירים וחברה יזמית. הדיירים באמצעות הוועד מלווים בעו"ד. חברתי סיפרה לי שעורך הדין התקשר אליה אישית כדי לשכנעה שתחתום על ההתקשרות עם היזם(בשלב המקדמי של צורך בהסכמת 80% מהדיירים). אני אמרתי לה שלדעתי העניין לא תקין. החתמת הדייירים היא בשלב זה החתמה בין הדירים לבין עצמם באמצעות הווועד המייצג. אני צודקת . בנוסף, בשלב קודם, עוד לפני בקשת החתימה, עורך הדין ביקש ממנה, כפי שביקש מכל הדיירים לפרט בפניו באמצעות מסמכים מהו רכושה הנדלני. כל זאת בשלב המקדמי, כאשר שום תהליך מכירה לא נעשה. לדבריה, הוא הציג לפני כל הדיירים את נסח הטאבו של כולם, כולל הפרטים האם ישנה משכנתא, האם הדירה היא ירושה וכו. נשמע לי מאד לא תקין. אני צודקת. בבנין בו אני גרה עורך הדין בקשר רק עם הוועד המייצג, הם פונים אליו. לנו אין קשר ישיר איתו, ובשלב זה גם אין לנו שום צורך בקשר ישיר איתו. אשמח לקבל תשובה
כאשר ממנים בעל מקצוע בכלל ועורך דין בפרט צריך לעשות תיאום ציפיות ולהגדיר תפקידים וציפיות מבעל המקצוע.
לעיתים הלקוחות מבקשים מעוה"ד לערוך מכרז יזמים ולעיתים הלקוחות מתעקשים למנות בעצמם את החברה היזמית. כאמור יש להגדיר תפקידים וציפיות מעוה"ד.
לעיתים הציפיה מעוה"ד היא שיענה לשאלות ויהיה בקשר עם כלל בעלי הדירות ו לעיתים הציפיה היא שהקשר יתנהל באמצעות הנציגות בלבד. כאמור, יש להגדיר רצונות וציפיות בשלב המינוי והסכם ההתקשרות עם עוה"ד.
לגבי שאלון הרכוש. אכן יש רלבנטיות במילוי השאלון. היום השימוש בשאלון אינו נחוץ במרבית המקרים אלא אם מדובר בלקוח שיש לו יותר מדירה אחת במתחם או שהוא קיבל את הדירה במתנה בשנתיים האחרונות.
בברכה,
נריה כהן, עו"ד
ראש מח' התחדשות עירונית
פלס, מוזר, כהן ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ותודה על התשובה.
אבל , אבל אבל גדול -בבניין שלנו- מחד, הקשר היה עם הוועד המייצג, אבל דלתו של עורך הדין הייתה פתוחה לפנינו.
לא הגענו למקום בו נמצא הפרויקט של החברה שלי- הם כבר בשלב של חתימה על חוזה מול היזם על מנת שיגיש התכניות לוועדה עם בקשה להיתר בניה.
ברור שבשלב זה הדיירים נעזרים בעורך הדין על מנת שייצג כל אחד באופן אישי, מול היזם בעת חתימת החוזה.
אבל, והאבל הוא גדול- כמו בבנינים רבים, לא כל הדיירים מסיבותיהם שלהם להכנס לפריוקט. למשל אנשים קשישם.
נראה לי לא מתאים, שבשלב זה יפנה עורך הדין שהוא של כל הדיירים, וינסה להפעיל לחץ בהסברים ודברים נוספים על חברתי- דיירת שמסיבותיה האמיתיות מתנגדת לפרויקט.
ברגע זה- הוא מפסיק להיות עורך הדין שלה, הוא הופך להיות עורך הדין של הרוב.
כדי להגיש לוועדה בקשה מספיק רוב של 80 %. כדי לבנות אחרי קבלת היתר צריך רוב של 100%
בבניין של חברתי עדיין לא הגיעו לרוב של 80 %.
הדיירים הרוצים בפרויקט שולחם תותח אל חברתי. לא נראה לי נכון. נראה לי בעיה אתית. אם אנשי הוועד המייצג או דיירים אחרים בבנין היו פונים אליה- זה סיפור אחר.
ולגבי הבקשה להמציא כיום לעורך הדין את פרטי הרכוש הנדלני שלה, של חברתי.
מה הקטע?
הם עדיין לא קרובים למצב שלקראת מכירת רכושם ליזם.
תהליך האישור לוקח זמן של שנה שנתיים.אולי לא ישיגו רוב, אולי העיריה לא תאשר משום שינויי תקנות בניה המשתנות לבקרים. זה המצב בעירנו, מוצפת הפרויקטים(אצלנו ברחוב 3 אחד ליד השני....).
לכאן אני מכוונת את שאלותי.
למה שפרטי הנדלן שעומדים לרשותי יהיו אצל עורך הדין כאשר שום עיסקה לא ילא עומדת עדיין על הפרק. נראה כאילו אותו עורך "רוצה להרשים"את הדיירים - אני עורך דין מקצועי ועושה את עבודתי כפי שכל עורך דין היה עושה.
בני וביתי מכרו את דירת אביהם זכרונו לברכה.
כל עוד לא עמדה להרקם עיסקת מכירה הוא לא טיפל בעיני המכירה. כאשר עמדה להסגר העיסקה- ניכנס לתפקידו הן מבחינת עריכת החוזה, הסכם תשלומים וכו' והן חישוב מיסים, משום שלאביהם היה רכוש נוסף- סטודיו.
אני לא הייתי מסכימה שעורך דין של הבניין שלי יפנה אלי כמייצג את הרוב, לי יש עמדות משלי. הוא עומד לרשותי כאשר אפנה אליו כדי להסביר לי דברים שאיני מבינה בהם, הוא ייצג אותי בפני היזם.
הוא לא צריך לייצג את הדיירים מולי. כאילו הוא להוט, מהסיבות שלו שהפרויקט יצא לפועל. הוא חייב להיות נייטראלי.
לכן תשובתך הפליאה אותי
אשמח לקבל תגובה הערותי אלה
דסי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בפרוייקט כזה אמור להיות "שמאי מנקד", אמור להיות "פוסק" ואמור להיות "בורר" יש לקורא הוראות ההסכם עליו חתמת ולהבין כיצד ולמי לפעול במקרה של מחלוקת לגבי מיקום הדירה. בברכה, נריה כהן, עו"ד- ראש מחלקת ...
המשך תשובה