הי קראתי פה מספר רב של תשובות לשאלות קודמות ובחלקן התשובה הייתה שהתמורה תקבע על פי משא ומתן עם יזם הפינוי בינוי. מצד שני ראיתי בהרבה מקומות שאומרים שיש נוסחא קבועה לתמורה והיא אחידה בין כל הדירות. אני לא מבין איך שני הדברים האלה עולים בקנה אחד. או שיש נוסחא קבועה או שיש מקום למשא ומתן, לא?
בפרוייקטים בבנייה רוויה של פינוי בינוי שצריך לייצר זכויות בתב"ע מחוזית, לא תינתן תמורה העולה על 25 מ"ר לפי תקן 21. וגם המספר הזה (25 מ"ר) נבחן שוב ושוב ויש עיריות וועדות שקבעו כמדיניות להגביל התמורה ל- 12 מ"ר בלבד. כמובן שיש גם פרוייקטים בבניה רוויה שהצפיפות הקיימת או מדיניות הצפיפות או מדיניות הגובה לא מאפשרים כלכליות מה שיכול לגרום וגורם בפועל לחוסר כלכליות של בניינים רבים לצאת לדרך של פינוי בינוי. בפרוייקטים של פינוי בינוי המתבססים על זכויות קיימות בתב"ע קיימת או מכוח תמ"א ייתכן ותהיה כלכליות לתת תמורות העולות על 25 מ"ר. לדוגמה בבנייינים במרכז ת"א רובע 4 של הריסה ובניה. ככל שיש פחות דיירים על פני שטח גדול יותר, ניתן יהיה לתת תמורות העולות על 25 מ"ר. כאמור, יש גם מצבים שאין כלכליות בזכויות הקיימות לתת תמורה נוספת כלשהי או לבצע בכלל פרוייקט של הריסה ובניה. לדוגמה בניינים ברובע 3 במרכז ת"א.
יוצאים מן הכלל, בניינים שאינם בבניה רוויה או דירות מיוחדות בבנייה רוויה להן צמודה קרקע או זכויות בניה. לא תוכל כאן לקבל כלל שיחול על כל המתחמים/כל הבניינים בארץ וכל מתחם /ובניין/מבנה יש לבחון לגופו.
בברכה,
נריה כהן, עו"ד
ראש מח' התחדשות עירונית
פלס, מוזר, כהן ושות'
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הוודאי שיש תקנים לרעש. מכיוון שמדובר בשאלות הנדסיות אני חושב שנכון יותר שתשאל את השאלה בפורום מתאים יותר....
המשך תשובה