אמא שלי היא אישה מבוגרת, ניצולת שואה, בת 92. בבניין שלה הולך להיות פינוי בינוי. האם היא יכולה להתנגד והאם התנגדות שלה בלבד יכולה לעקב את הפרויקט. אציין כי לאחר שאמי תאריך ימים ותלך לבית עולמה, לא תהיה לנו בעיה להסכים לפרויקט. כעת, אנו חוששים כי מעבר שלה מהבניין יגרום לה לנזק וצער. בכלל, אנחנו לא רוצים לערב עורכי דין וערכאות משפטיות אבל ככל הנראה לא תהיה ברירה (הדיירים נחושים). מה עלינו לעשות?
עדנה שלום,
במרבית הפרויקטים של פינוי בינוי מתגוררים דיירים מבוגרים שיש צורך למצוא להם פתרון פרטני שימזער עד כמה שניתן את הנזקים העלולים להיגרם להם בשל השינוי הכרוך בפינוי.
מנסיוני, פרויקטים של פינוי בינוי הינם ארוכי טווח לרוב ושלב הפינוי והריסת המבנים הקיימים מתבצע מס' שנים לאחר חתימת ההסכם על ידי בעלי הדירות.
על מנת שאוכל להמליץ לך כיצד לפעול במקרה שלכם אני זקוקה לפרטים נוספים כגון מס' בעלי הדירות שחתמו על ההסכם המחייב, מועד החתימה וכו'.
אני מזמינה אותך ליצור עימי קשר.
פרטי המשרד מצויים מעלה.
בברכה,
קרן כהן בלחרסקי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לסיים הבניה לפי תנאי ההיתר וכפוף להוראות הסכם התמ"א שלך עם הדיירים. ניתן לבקש ארכות מהועדה. בשיקול דעת של הועדה אם להאריך- אם לא התחלת ואין לך נימוק רציני- לא בטוח שיאריכו לך. במקסימום של ההארכות,...
המשך תשובה