במתחם של 4 בניינים (50 דירות) בת"א הוצע לנו התושבים חוזה ע"י "קבוצת ניהול " שכתוב בו שהם ייצגו אותנו מול היזם/ קבלן ויכשירו את הקרקע מההיבט המשפטי ואנו נתחייב לחתום בעתיד להסכם פינוי בינוי של הקבלן. הם הציעו חוזה אחיד לכולם ,חלק כבר חתמו אני ועוד 2 דיירים מסתייגים מכמה סעיפים בחוזה ועצרנו את ההחתמה . לבסוף קבוצת הניהול החליטו לשנות את הנוסח עפ"י רצוננו -כלומר רק לי ועוד 2 שמסתייגים . החשש הוא שגם עכשיו כאשר הם ישנו את הנוסח רק בשביל שלושתנו זה לא יועיל לנו השלושה, כי הם יכולים להשיג 80 אחוז קולות על המתחם גם בלעדנו ובעצם לדלג על ההתחייבות שלהם כלפינו ולבסוף לתת לנו את החוזה הסטנדרטי . האם החשש הזה נכון ? (כרגע עצרנו את כל ההחתמה של שאר הדיירים).
שורי שלום,
ככלל, יזמים תמיד יעדיפו להתקדם עם 100% הסכמה מאשר להיגרר להליכים משפטיים עם דיירים סרבנים. זה עדיף לכולם, הן בהיבט הכספי והן בהיבט של לוחות הזמנים.
שינוי נוסח הסכם ההתקשרות על מנת להתאימו לדייר כזה או אחר הינו תופעה נפוצה ומקובלת. יש לדאוג כי קבוצת הניהול תחתום על המסמך שנחתם על ידכם על מנת להבטיח כי דרישותכם יבואו לידי ביטוי במסגרת המו"מ.
בברכה,
קרן כהן בלחרסקי, עו"ד
מנהלת הפורום
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לא מציע להתעלם. אם יש רוב של 80% במתחם אז ייתכן ובבניין שלך יש צורך ברוב קטן יותר של 2/3. בנוסף ייתכן ויש דירות בדיור ציבורי שלא לקחת בחשבון . בנוסף, בשלב הראשון נדרש רוב של 60% בלבד (להגשת התב"ע) ורק...
המשך תשובה