שלום, רציתי לדעת מהו שכר טרחת עורך דין ראוי לפרויקט של תמ"א 38/2 במתכונת של פינוי בינוי (שכוללת גם ניצול זכויות תב"ע ועריכת תב"ע מקומית), וזאת כאשר מדובר בעורך דין שאחראי לכלל הטיפול השוטף בבעלי הדירות בהליך המו"מ ולכל אורך הפרויקט. מדובר בעורך דין שמתמחה בתחום ובעל מוניטין ונסיון רב. בהנחה שעורך הדין מייצג רק את דירות הבעלים (ולא את דירות הרוכשים החדשים) האם שכר טרחה של 1.5% מהמכירות של היזם (לפני מע"מ) מהווה שכר ראוי (יוצא בסביבות 40,000 ש"ח לדירה של הבעלים הקיימים, סה"כ 1.3 מיליון ש"ח)? או שהשכר הראוי והמקובל הוא בסביבות 15,000 ש"ח לדירה וכל שכר מעבר לכך מהווה שכר מופרז? אני יודע ששכר טרחה תלוי בנסיבות הספציפיות של כל מקרה, אבל אשמח לקבל אינדיקציות לגבי הטווח שציינתי בהתבסס על התיאור כדי להבין איפה אנחנו עומדים, ולכן אודה על קבלת תשובות קונקרטיות ולא כלליות. אנחנו חברים בנציגות של פרויקט ומבחינתנו שעורך הדין שלנו יקבל כמה שיותר ויהיה מרוצה, הבעיה שהרווחיות של הפרויקט לא גבוהה ושכר טרחה גבוה מדי עלול לפגוע בתמורות שלנו או לגרום ליזם להיות חנוק מבחינת רווחיות ורק לחפש איפה לקצץ (או לסגת מהפרויקט). תודה מראש על התשובות.
שלום רב,
שכר הטרחה המקובל בשוק הינו בין 10,000 (רף תחתון) ש"ח לדירה ל- 20,000 ש"ח ומעלה. כמובן שכל עו"ד יכול לגבות כרצונו אבל מרבית העסקאות נסגרות בטווח המחירים הנ"ל.
בברכה,
קרן כהן בלחרסקי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בתקופת הבניה מקבלים דמי שכירות ללא כל קשר אם קודם לכןם השכרת או לא . גבוה השכירות בדרך כלל לפי הערכת שמאי מוסכם. ...
המשך תשובה