עומדת בפנינו טיוטת חוזה לפינוי בינוי ויש לנו בעיה עם כתב הערבות.מחד,דורש היזם שנחתום על יפוי כוח מקיף ובלתי חוזר ביום החתימה על החוזה הסופי.,אשר יופקד אצל בכ הדיירים.מאידך הוא ניתלה על הטיעון שזהו חוזה מותנה (התנאי המתלה יתבטל עם קבלת חתימת אחרון הדיירים) ואינו נותן במקביל כתב ערבות.עם זאת הוא כותב בחוזה שעומדת לו הזכות לשעבד את דירות הדיירים ואת זכויות הבניה על פי אותו יפוי כוח.לפני השיעבוד כך הוא מבטיח יתן הבנק(שעדיין לא ניבחר על ידו ) מיכתב התחייבות למתן כתב ערבות.רק לאחר שיעבוד 100% הדירות,יוציא הבנק כתב ערבות והוא ימסר לדייר רק כנגד פינוי בפועל.מאחר שמדובר בפרוייקט הנעשה בשלבים חששנו הוא שנמצא עצמנו במשך שנים ארוכות (עד שניתבקש להתפנות,אם בכלל) במצב של שיעבוד לבנק מבלי להיות מגובים בכתב ערבות של ממש.מה לעשות? (אנו קבוצה שאין לה עורך דין מייצג כלפי היזם ) האם אין זה מקובל שיפוי הכוח נימסר בו זמנית ממש עם הושטת כתב הערבות לדייר?
אורה שלום,
ראשית, אני ממליצה לכם שלא לחתום על אף מסמך משפטי בעסקה כ"כ מורכבת ללא ליווי של עו"ד צמוד מטעמכם.
שנית, ייפוןי הכוח צריכים להיות מופקדים בנאמנות אצל עורך הדין מטעמכם וזאת עד למועד תחילת העבודות והמצאת כל ערבויות חוק המכר לבעלים שמפנים את דירותיהם.
בהחלט מקובל שבשלב הראשוני הבנק מוציא התחייבות חתומה להמצאת הערבויות לאחר רישום המשכנתא לטובתו, אבל הדבר אינו מחוייב במציאות.
בברכה,
קרן כהן בלחרסקי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נריה כהן
053-9386043
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
צריך לקרוא ההסכם. צריך לעקוב אחר שלבי התכנון ולבדוק גם בעיריה וכו`. בכל מקרה אתה חייב לקחת עו"ד שיטפל ברכישת הדירה. מציע שתעשה זאת עם עו"ד מומחה בתחום הפו"ב. יש השלכות נוספות ובדיקות נוספות שצריך לעשו...
המשך תשובה