אני משכיר דירה בתל אביב מזה ארבעה חודשים לדיירת עולה חדשה בסכום של 9000 שח לחודש. הדיירת נקלעה למשבר עם חשבון הבנק שלה בצרפת ולא שילמה עד היום שקל. מתוך התחשבות ומאמצים שלה להשיג את הכסף הנחנו לה בינתיים להישאר, אך כעת מדברים על לפנותה. שאלתי: האם לחכות בכלל? האם יש תקופה מוגדרת בחוק שאחריה קשה יותר לפנות דייר? אחרי איזו תקופה יכולה לטעון לחזקה במושכר (או איך שלא קוראים לזה)? אם כי בחוזה כתוב שלא תהיה לה חזקה בשום מקרה?
שלום רב,
1. המלצתי במקרה של אי תשלום דמי שכירולת הינה הגשת תביעה לפינוי מושכר בהקדם וזאת מהטעם שההליך עצמו אף הוא לוקח כ-חודשיים ולכן מוטב להקדים בפתיחתו.
2. אין תקופה המוגדרת בחוק להמתנה בטרם הגשת תביעה וכי אין כל צורך להמתין מעבר לימים שמצויינים בחוזה לתיקון ההפרה (בדר"כ מספר ימים בודדים).
3. ככל ומדובר בהסכם שכירות, בי המשפט יבחן האם השוכרת עומדת בתנאי השכירות אם לא ואין כל עניין בטענה של "חזקה כלשהי" מעבר לתנאי השכירות.
בכל שאלה ו/או ייעוץ הנך מוזמן לפנות אליי באופן אישי.
בברכה,
משה גולדצויג, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אלדד אמת
053-8007579
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עליך לשלם את תשלומי הועד השוטפים כמו כן, ביטוח הוא אינו תשלום חד פעמי ומחדשים את הביטוח כל שנה, לכן נראה כי תשלומי ביטוח הינם תשלומים שוטפים ויש מקום לפרוס את התשלומים לאורך כל השנה....
המשך תשובה