שלום רב, הגשתי מכתב אזהרה לנתבעת, לפני מיצוי הדין. לאחר כחודש ימים ללא מענה, הגשתי תביעה לבית הדין האזורי. כחודש לאחר הגשת התביעה, קיבלתי את מכתב תגובה למכתב האזהרה. בגלל המכתב אני מעוניין להוסיף ראיות/טענות/מסמכים נוספים המוכיחים את הסעדים כפי שנדרשו בכתב הטענות שהוגש. שלחתי הצהרה לבית הדין בפקס, וטרם קיבלתי תשובה אם הוסכם להכניס את המסמכים/טענות. שאלה שלי: האם בית הדין יסכים להכניס אותם ומהי המשמעות המשפטית שלהם? שאלה נוספת, אחת המחלוקות ביני לבין הנתבעת נוגעות לשעות העבודה בפועל, ויש לה דו"חות שעות פיקטיביים. יש לי ראיה שמפריכה אותם (שיחת טלפון לגורם ממשלתי שמתועדת ב-100% ממספר טלפון שלהם ביום שכביכול לא עבדתי). אני כרגע מעדיף לא להגיש את הראיה הזאת בשל חשש משיבוש מהלכי משפט (כלומר שבכתב ההגנה או תצהיר אחר הם יגישו דו"חות אחרים, ולא כפי שהם טוענים כרגע וטרם הוגש לבית הדין על-ידם). השאלה שלי, מהי המשמעות המשפטית בעובדה שאינני מגיש אותה כרגע.. האם בית הדין ישקול בחיוב לקבל את הראיה לאחר הגשת הדו"חות ע"י הנתבעת? החשש שלי הוא מפסילת התיק/תביעה בשל בעיות ביורוקרטיות ולא בשל אמת טענותיי, כי למיטב זיכרוני לבית הדין יותר חשוב אופן הגשת התביעה/ביורוקרטיה ולא חקר האמת. לכן מה עליי לעשות??
שלום רב,
בית הדין לעבודה בהגדרתו משחורר באופן עקרוני מדיני הראיות אך לא לחלוטין כאשר מטרתו להגמיש את ההליכים המשפטיים כדי לאפשר לבית הדין להגיע לתוצאה הנכונה ולחקר האמת .
בעניינך על מנת להשיב לשאלותיך, יש לברר מספר סוגיות כגון :באיזה סוג של ראיות מדובר, באיזה שלב בהליך וכו'
ממומלץ לפנות לייעוץ משפטי בענייניך.
בברכה,
קליה ליפקין, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אריק שלו
053-7429015
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ישנה חובה לקיים שימוע לפני פיטורין. אופן התנהלות המעסיק אינה תקינה וניתן לתבוע בגין פיטורין שלא כדין. ...
המשך תשובה