שלום. אני פונה אליכם בשם אחותי, שיש נגדה תיקי הוצל"פ על סך כ-36,000 ש"ח. עקב חובותיה הוטל עיקול על חשבון הבנק שלה וכמשתמע מכך אין לה חשבון בנק/שקים/אשראי/לא יכולה לקחת הלוואה), המשכורת שלה מועברת לחשבון בנק של בן זוגה (יש לציין, כי הם לא נשואים). מעבר להוצאות השוטפות, מדי חודש היא משלמת חוב לביטוח לאומי (600 ש"ח) ו-1500ש"ח למשרד עו"ד המטפל באחד מתיקי ההוצל"פ נגדה (התשלום באמצעות תלושים). שמעתי על הליך של איחוד תיקים, השאלה היא, האם לאחר איחוד תיקים וקביעת תשלום החודשי, מבטלים את כל ה"הליכים לחייב" או שהם נשארים עד להחזר מלא של חובות? שאלה השנייה, האם בהגשת בקשה לאיחוד תיקים וקביעת סכום התשלום החודשי חייבים להתייחס להכנסות של בן זוגה? יש לציין, כי החבר של אחותי בעל תעודת זהות זמנית. אחותי מרוויחה כ-6000-7000 ש"ח ברוטו (אך עובדת שעות רבות, מעל 200 שעות בחודש על מנת להגיע למשכורת כזו, בינהן משמרות לילה, משמרות כפולות, מעל 10 שעות, בתפקיד אחמ"שית בסופר) ולא זכאית לסיוע משפטי. מראש תודה רבה על התייחסות.
לגבי השאלה הראשונה - לאחר קבלת צו לאיחוד התיקים מעוכבים ההליכים כנגדך בגיו צווי הבאה מאסר הוצאת מטלטלין, רישיון נהיגה וכו', כספים שנתפסו, לא ישחררו.
יש צורך בדיווח בן הזוג, במידה ואתם נשואים.
יש להגיש הבקשה כאשר סך ההוצאות יהיה שווה לסך ההכנסות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר