אדם נעצר לראשונה בחייו והוא לאחר המעצר בפני שופט. המשטרה טענה כי יש להשלים את ימי החקירה ודרושים לה שבעה ימי מעצר נוספים. תחת איזה נסיבות המשטרה תוכל לשכנע את השופט להאריך את המעצר פעם נוספת במסגרת מעצר ימים? הם בסמכותו של השופט להאריך מעצר ימים בשבעה ימים לצורכי חקירה (מבלי שלמשטרה יש ראיות נוספות שיכולות להעיד בכלל על עילת כתב אישום)?
עדן שלום,
העילות להארכת מעצר הן אי סיום החקירה והחשש שהעצור ישבש הליכים (השפעה על עדים או פגיעה בראיות) או יימלט מן הארץ (חשש מבוסס ולא סתם חשש) או בשל מסוכנותו לביטחון הציבור/ביטחון המדינה/לביטחון המתלונן/ת (מובנה מחומרת העבירה או בשילוב עם עברו הפלילי).
ביהמ"ש מוסמך, עקרונית, להאריך מעצר עד ל-15 ימים בכל פעם (ועד 7 ימים אם מדובר בהליכי חקירה שלא ניתן לקיימם אלא כשהחשוד במעצר) ועד 30 יום בכלל (ניתן לבקש מביהמ"ש להאריך מעבר לזה רק באישור היוהמ"ש לממשלה וזה חריג מאוד).
עם זאת, בתיקים סטנדרטיים (רכוש, אלימות, סמים, הונאה) ביהמ"ש מאריך מעצר לתקופה של 5-1 ימים (כולל יום הדיון בבקשת ההארכה). הארכת מעצר לתקופה של 7 ימים אינה שגרתית ומתקיימת בתיקי אלימות חמורים (דקירה חמורה, אינוס, רצח) ומעט בתיקי רכוש מורכבים (חשד להתפרצויות רבות ותיקי זיוף רחבי היקף).
בבואו לבחון בקשה להארכת מעצר ביהמ"ש מצווה לבחון, בראש ובראשונה, האם יש יסוד סביר לחשד שהעצור ביצע עבירה. לכן, בהעדר יסוד כזה (לדעת ביהמ"ש) - המעצר לא יוארך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, פורום זה לא נועד לצורך חישוב ימי מאסר של אסיר זה או אחר אם כי ליתן מענה משפטי ראשוני בתחום המעצרים. באפשרותך להפנות את השאלה אל קצין האסירים במתקן הכליאה בו מוחזק האסיר. בברכה, שי שקד,...
המשך תשובה