אסיר בכלא, גם כזה שמורשע במאסר עולם, מקבל מדי פעם חופשה. האם אדם ששוהה במעצר רשאי גם לקבל חופשה?
סלם שלום,
עצור אינו זכאי לחופשה מכיוון שהוא עצור נוכח מסוכנותו או החשש לשיבוש הליכים וכד'. לכן, רעיון החופשה סותר את כוונת המעצר.
מטעם זה, חופשה לאסיר ניתנת רק לאחר ריצוי רבע מתקופת מאסרו, רק לאחר שיש לגביו חוו"ד חיובית וניתנת בהדרגה (בהתחלה 24 שעות ולאחר מכן יותר).
החריגים היחידים לגבי עצורים הנם יציאה להלוויה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה או לחתונה/בר מצווה/ברית של קרוב מדרגה ראשונה (במקום שאינו אולם אירועים-בשל סיכוני אבטחה) - וזאת בליווי שב"ס. אלה חריגים עפ"י פקודות שב"ס.
חריג נוסף ייתכן עפ"י החלטת בימ"ש, לאחר שהוגשה בקשה למעצר עד לתום ההליכים ע"מ לקדם בקשה לשחרור של הסנגור לחלופת מעצר, כגון יציאה לבדיקה רפואית לצורך בדיקת התאמה לקבלה לקהילה טיפולית לגמילה מסמים או מאלכוהול או לצורך ראיון קבלה בקהילה עצמה. יציאות אלה יכול שיהיו בליווי ערב (בהפקדת מזומן ובערבויות צד ג') אם ביהמ"ש הורה כך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, לא ניתן להגיש ערעור כנגד תסקיר שלילי זה או אחר אלא ערעור (נכון יותר "ערר") מגישים נגד החלטת בית המשפט שלא שחרר ממעצר. במקרה של תסקיר שלילי צריכים לבחון אפשרויות "לתקן" את הפרטים השלילי...
המשך תשובה