מפקח חתום על ערבות של 7000 ש"ח במקרה של הפרת תנאי מעצר. שאלה: האם למפקח יש אחריות אחרת, פרט לכספית? האם ניתן להעמיד את המפקח לדין אם התרשל? תודה מראש!
משה שלום,
איש לא יעמיד לדין את המפקח אם התרשל ולא שם לב כי המפוקח יצא מהבית והפר את תנאי שחרורו. סביר להניח שגם לא יבקשו לחלט את הערבות שחתם עליה אם תתקבל גרסתו (למשל, כי ישן בחדר השני בזמן שהמפוקח יצא את הבית).
עם זאת, במקרה שבו ברור שהמפקח סייע למשוחרר להפר את מעצר הבית, כגון הסיע אותו מהבית לקניון והסתובב עמו, ניתן לפתוח לו תיק (גם אם ספק אם יועמד לדין רק על עבירה זו, אלא אם יש לחובתו מע"ת על עבירה זו) בגין סיוע להפרת הוראה חוקית, בנוסף לבקשה לחילוט ערבותו.
למותר לציין, כי בשני המקרים עשויה התביעה להגיש לביהמ"ש בקשה לעיון חוזר (בהחלטת השחרור) ולבקש לעצור את המשוחרר - עד לתום ההליכים, החלטה שעשויה להתקבל בחלק קטן מהמקרים ולהידחות ברובם, תוך החמרת תנאי השחרור (לרמת מעצר בית מלא) וחילוט הפקדת המזומן או חלק ממנה (ודרישת הפקדת מזומנים נוספים).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוני שלום רב, בכדי להיכנס לביתו של אדם על המשטרה להצביע על מקור סמכות. ברמת העיקרון על המשטרה להצטייד בצו חיפוש חתום ע"י שופט ושפרטיו נכונים (כתובת, פרטי החשוד והחשד). ככל ושוטרים מגיעים לדירה ב...
המשך תשובה