אהלן, מאוחר בערב בספונטניות מוחלטת הגיעו שוטרים אלי לבית ועיכבו אותי לתחנה לאחר המתנה ממושכת ולפני שנחקרתי בכלל החליטו לעצור אותי ואז עליתי לחקירה והחוקרת המציאה לי עבירות שלא היו ולא נבראו, והקצין האחראי אמר שהוא מעניש אותי ללילה במעצר. החשד היה בסה"כ שריטה של רכוש של גרושתי ולא מובן מה היא המציאה בתלונה שהיה צורך להפעיל במידי כוח אדם נגדי. הם ביצעו בתחנה מעצר בלי צו ובלי העדפה לשחרר בתנאים אפילו ובכוח ניצלו את הסמכות, אפילו רק לפי המילים של המפקד שהיה שם שאמר. האם יהיה קשה לי לתבוע אותם על נזק נפשי של מעצר מיותר? והאם יכולים להעמיד מי שאחראי על החוקרים לדין משמעתי לפחות או שזה יהיה בזבוז אנרגיות להתעסק בכל בזה. גם התלונה שקרית ולא הייתה ראיה קלושה שבכלל ביצעתי את זה אני עצבני אחרי כל הסיפור הזה. מה אפשר לעשות?
לביא שלום,
במקומך, גם אני הייתי עצבני.
שריטה לרכב, בהתאם להנחיות המשטרה אינה מקימה עבירה של חבלה במזיד לרכב אלא עבירה של היזק לרכוש וזאת אך בהנחה שהיו נגדך ראיות (ואני מבין שאין).
לעניות דעתי, יש מקום להגיש כנגד משטרת ישראל (כנתבעת יחידה, מכיוון שלשוטרים קיימת חסינות אזרחית מפני העמדה לדין. אבל אל תדאג, הם כבר יחטפו את שלהם) תביעת פיצויים בביהמ״ש
לתביעות קטנות בסך של 10,000₪ בגין כליאת שווא ותקיפה (הפעלת כוח עליך ואזיקתך באזיקים).
הטענה שלך הנה כי מעבר לעובדה שלא היה יסוד סביר לחשד, במקרה זה, כי אתה שהוא ששרט את הרכב של גרושתך, הרי שמדובר בחשד לעבירה בגבול זוטי דברים שאינה מקימה עילת מעצר (בחשש לסיכון ביטחון המתלוננת או הציבור או למנוע שיבוש הליכי חקירה).
משכך, לא היה כל מקום לעצור אותך למשך 24 שעות כדי ״להבטיח״ את ביטחונה של המתלוננת או למנוע שיבוש חקירה (מכיוון שהמתלוננת כבר נחקרה בנושא).
במקרה הגרוע, אתה עלול לשאת בהוצאות משפט של הצד השני בסך של כ-500₪.
הייתי ממתין עד לסגירת התיק (אני מניח שהוא ייסגר מחוסר ראיות), מגיש למשרד הרישום באותה תחנה בקשה לצלם את מומר הראיות בתיק לצורך הגשת בקשה לשנות את עילת הסגירה של התיק (לחוסר אשמה) ואז, כשחומר הראיות נמצא בידי, גם מגיש בקשה לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה (ואשמח לסייע לך בכך, אם תרצה), וגם מגיש את התביעה הקטנה האמורה לאותו בימ״ש השלום הנמצא בסמוך לתחנת המשטרה שטיפלה בתיק.
אשמח לקבל כאן עדכון בסיום הדיון.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעקב שלום, מעצר עד תום ההליכים המשפטיים, כשמו כן הוא, יכול להימשך עד סיום ההליך המשפטי בתיק העיקרי, כלומר עד מתן פסק דין. עם זאת וכפי שאמור להיות ידוע לך, באפשרות הנאשם לפנות אל ביהמ"ש, בחלוף זמן ני...
המשך תשובה