היי, בחודש יוני חתמנו אני ודודה שלי על שחרור למעצר בית של קרוב משפחה אצלה בבית, ע"פ מה שנאמר לנו ע"י קצינת המבחן זה לתקופה של חצי שנה. לדאבוני היום נתבשרנו שזה יכול להימשך עד 3 שנים (מה שלא נאמר מלכתחילה). דודתי כבר במצב נפשי מאוד קשה ולא מסוגלת לסבול את נוכחותו בביתה. שאלתי היא כיצד ניתן להיחלץ מהמצב הזה?
אפרת שלום,
צר לי שהוטעיתן ע״י קצינת מבחן (חדשה, כנראה).
משפט בו יש מעצר בית נמשך, בממוצע, כ-15 -18 חודשים וברוב המקרים, ביהמ״ש מקל במעצר הבית לאחר מספר חודשים (יציאה לעבודה) ולעתים גם לקראת סופו (מעצר בית לילי בלבד).
חשוב לי רק שתדעו כי במידה שביהמ״ש ישחרר אתכן מערבותכן וקרוב המשפחה שלכן לא ימצא מפקחים חדשים ומעצר בית חדש, יש סיכוי גבוה שהוא ייעצר עד לתום ההליכים, מה שאומר שבהנחה סבירה שהוא יימצא אשם בתום משפטו-דינו ייגזר למאסר בפועל (בהתאם לחומרת העבירה).
אם יהיו לל שאלות נוספות, את מוזמנת ליצור איתי קשר.
אז בהנחה שאתן, עדיין מעוניינות בכך:
לצורך שחרור שלכן מהערבות שלכן (עניין של שבועיים-שלושה), עליכן להכין בקשה ולהגיש אותה למזכירות לביהמ״ש (אפשר גם בפקס). רצוי להדפיס אותה. אתן רשומות (עם מס׳ ת.ז., כתובת ומס׳ טל׳ בראש הבקשה בתור ״המבקשות״ (ללא המירכאות).
מתחת לזה את המילה
- ומנגד -
מתחת לזה רשומים בתור ״המבקשים״ (ללא המירכאות) עם אותם פרטים:
1. שלוחת תביעות … (למשל: שלוחת תביעות פ״ת).
2. שם המשוחרר (כולל ת.ז.)
הכי למעלה, בראש הדף מימין את רושמת את שם ביהמ״ש ״בבית משפט השלום ב…״ או ״בבית המשפט המחוזי ב…״ וקו מתחת לזה.
בראש הדף משמאל את רושמת:
מ״ת … (מס׳ תיק המעצרים)
בפני כב׳ השופט (או: השופטת) …״
וקו מתחת לזה
יורדת מתחת לשם המשיבים 3 שורות ובאמצע העמוד רושמת את כותרת הבקשה:
בקשה לשחרור מערבות
——————————-
1.בקשה זו מוגשת בהתאם לסעיף 50 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים), תשנ״ו-1996 (להלן: ״חוק המעצרים״).
2. ביום … שחרר ביהמ״ש הנכבד את המשיב 2 למעצר בית מלא בפיקוח המבקשות ובערבותן.
3. למבקשות נמסר ע״י קצינת מבחן מעצרים כי מדובר יהיה בפיקוח לתקופה בת 6 חודשים. 4. למבקשות נתגלה, עתה, כי תקופת הפיקוח אינה מוגבלת בזמן וכי היא תימשך עד תום משפטו של המשיב 2 או עד מתן החלטה אחרת בנוגע לתנאי שחרורו.
5. המבקשות והמבקשת 1 בפרט, אשר אינה אישה צעירה ומצבה הנפשי אינו קל, אינן יכולות עוד להמשיך ולפקח על המשיב 2 בדירתה של המבקשת 1 ולשאת את נוכחותו ואת המגבלות המוטלות על חייהן.
6. כפי הקבוע בסעיף 50(א) לחוק המעצרים:
״ (א) ביקש ערב צד שלישי לבטל את ערבותו או להחזיר לו את ערבונו, רשאי בית המשפט, לאחר שהזמין לדיון את המבקש, התובע, המשוחרר בערובה וכל ערב שערב יחד עם המבקש, להיעתר לבקשה או לסרב לה; בית המשפט לא יסרב לבקשה, אם המשוחרר בערובה התייצב או הובא בפני בית המשפט…״.
7. אשר על כן, מתבקש ביהמ״ש הנכבד לקבוע דיון דחוף בבקשה, לזמן אליו את המשיבים ולשחרר את המבקשות מערבותן.
———————- ———————
המבקשת 1 המבקשת 2
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוני שלום רב, בכדי להיכנס לביתו של אדם על המשטרה להצביע על מקור סמכות. ברמת העיקרון על המשטרה להצטייד בצו חיפוש חתום ע"י שופט ושפרטיו נכונים (כתובת, פרטי החשוד והחשד). ככל ושוטרים מגיעים לדירה ב...
המשך תשובה