שלום, נעצרתי לפני 5 שנים בעילה של החזקת סם במשקל 24 גרם. הייתי עצור בערך 7 ימים לאחר 7 ימים התברר שזה לא סם ושוחררתי אז לא ייחסתי לזה חשיבות ועשו עלי כתבה בעיתון. וכיום אימא של הילד שלי עשתה חיפוש בגוגל וראתה ואת המודעה. והיא משתמשת בזה נגדי בעניין המשמורת כול הזמן. אומרת לי נרקומן ובכול מקום פוגעת בי ואף הגישה עלי תלונות שווא שנסגרו ללא אשמה. יש לי שאלה - האם אני יכול להגיש תביעה על מעצר שווא והאם אני יכול להגיש נגד האימא של הילד שלי תביעה על לשון הרע?
שלום רב,
דרך גוגל, קראתי על המקרה המצער שלך.
הבנתי, שבחיפוש שנערך בחצר ביתך בשנת 2014, עפ״י צו חיפוש, נמצאה שקית ובה 25 גרם חומר שנחזה להיות קוקאין ושעל בסיס חשד זה הוארך מעצרך בהארכת מעצר ראשונה.
לאחר מכן, הוארך מעצרך בשנית, ולאחר מספר שעות שוחררת, כאשר התברר בחוו״ד של מעבדת סמים כי אין מדובר בסם אלא בסודה לשתיה.
הטענה כנגד המעצר הייתה כי לו הייתה נערכת ע״י המשטרה בדיקת סמים ראשונית, היה ניתן לראות, כבר מיד, כי לא מדובר בסם מסוכן כלל וכלל.
אני מניח כי התיק נגדך נסגר מחוסר אשמה (ובמידה שלא, כי דאגת שייסגר מחוסר אשמה).
בנוגע לשאלותיך:
1. האם ניתן לתבוע את משטרת ישראל בגין מעצר שווא?
בנוגע לטענה כי היה מקום לבצע בדיקת סם ראשונית ולא להמתין לחוו״ד מעבדת סמים: נכון לשנת 2014, אין הנחיה משרתית המחייבת ביצוע בדיקת שטח כזאת. לפיכך, אני לא רואה אפשרות לתבוע את המשטרה בתביעת רשלנות.
באפשרותך לבקש לצלם את חומר הראיות בתיק המשטרה כדי לנסות לבדוק מיהו המקור המשטרתי, שמסר את הידיעה המודיעינית. הבעיה היא שהנתון הזה לא יימסר לך בשל הגנה על מקורות מודיעיניים. ייתכן מאוד שהמקור המודיעיני הוא זה ששתל את שקית אבקת הסודה בחצר ביתך ודיווח על כך למשרד המודיעין המשטרתי אך הבעיה היא שהחיפוש גובה בצו של שופט ומכאן שהחיפוש היה חוקי מבחינת המשטרה וביהמ״ש.
להערכתי, מדובר ברדיפה שלך אחרי מסמכים, שלא תעזור לך, בפועל, להתחקות אחר המקור.
עם זאת, אני מציע לך לנסות ולהגיש בקשה לצלם את תיק החקירה. אולי ייצא לך מזה משהו. לפחות תהיה שלם שניסית.
2. בנוגע לשאלתך אודות הגשת תביעת לשון הרע כנגד אם בנך. במידה שהיא טענה בכתב או בע״פ (בנוכחות עד) שאתה נרקומן ונגרמה לך פגיעה כלשהי מכך (מלבד עוגמת נפש), רצוי שתתייעץ עם עו״ד המתמחה בלשון הרע (אני לא מומחה בתחום) אם יש מקום לתבוע ממנה פיצויים (בביהמ״ש לענייני משפחה).
בנוגע להגשת תלונות שווא מצידה למשטרה, שנסגרו מחוסר אשמה, הרי שיש שופטים שפוסקים בגין כך פיצויים משמעותיים, כל עוד ניתן להוכיח,, בראיות מוחלטות, כי מדובר בתלונות שווא (ולא ב״מילה כנגד מילה״).
גם בנושא זה כדאי שתתייעץ עם סנגור בטרם תשקול הגשת תביעת פיצויים (לביהמ״ש לענייני משפחה).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן שלום רב, לצורך תפיסת פלאפון וביצוע חיפוש, המשטרה מחויבת לקבל צו חיפוש חתום ע"י שופט. ככל וטרם קיבלת את הפלאפון בחזרה באפשרותך לפנות אל התחנה בבקשה להחזרת תפוס ובמידה והם יסרבו ניתן להגיש את ה...
המשך תשובה