שלום רב, לאחרונה עצרו את אחי בחשש לאלימות במשפחה. אני יודע שהתלונה היא תלונת שווא. כמה זמן רשאים לעצור אותו? תודה
יבגני שלום,
השאלה לכמה זמן אחיך ייעצר תלויה בשאלה עד כמה חמורה התלונה שהוגשה נגדו.
אם כתבת לי כאן, אז אני מניח שהוא לא שוחרר בתחנה אלא הוכלה לבית משפט להארכת מעצר לצרכי חקירה (מעצר ימים) ומעצרו הוארך ביומיים-שלושה.
לכן, אני מעריך שהאישה טענה שאחיך תקף אותה וגרם לה לחבלה (שטף דם או שריטה) ואולי גם תקף אותה בעבר, מספר פעמים.
במידה שלא טענה שתקף אותה, בעבר, ייתכן שישוחרר בתום ימי המעצר.
במידה שטענה שתקף אותה, בעבר, ייתכן מאוד שמעצרו יוארך ביומיים-שלושה, לצורך הגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד לתום ההליכים ובחלוף יומיים יוגשו אלה נגדו.
הסנגור יבקש דחיה של 4-5 ימים לצורך לי עד חומר הראיות (עד עכשיו, לא הייתה לו זכות לעיין בחומר הראיות. עכשיו, הוא חייב לעיין בו כדי להשיב לביהמ״ש על השאלה האם יש ראיות לכאורה בתיק שיש ביכולתן להביא להרשעה והאם קיימת עילת מעצר. עילת מעצר תמיד קיימת בעבירות מסוג זה כאשר יש תלונה. מה שהסנגור צריך לבדוק זה האם יש טענת הגנה טובה של הגנה עצמית והאם יש סתירות כלשהן בהודעה של האישה שיכולה לפגוע בעוצמת הראיות, כבר בשלב זה).
עד לקיום דיון נוסף בראיות ובעילת המעצר, אחיך יישאר עצור.
בשלב זה, לאחר שמיעת הטענות והחלטה בדבר הראיות לכאורה ועילת המעצר (לרוב, ביהמ״ש קובע כי קיימות ראיות לכאורה ועילת מעצר), ישקול ביהמ״ש אם לשחרר אותו בהרחקה מהאישה, לעיר אחרת, מרוחקת, וככל הנראה למעצר בית.
במידה שהיו לאישה חבלות משמעותיות או שיש לו עבר פלילי קרוב בתחום האלימות, ייתכן מאוד שביהמ״ש לא ייקח החלטת שחרור בעצמו, אלא יזמין תסקיר מעצר משירות המבחן שיבחן את החלופה המוצעת ואת הערבים המפקחים המוצעים וכן יעריך את מסוכנותו של אחיך וימליץ לביהמ״ש אם לשחרר אותו לחלופה המוצעת ע״י הסנגור או לא. במקרה כזה, עד להגשת התסקיר וקיום דיון בו (כחודש) אחיך ישהה במעצר.
במידה שתרצה, אשמח לסייע ולתרום מניסיוני בתחום.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רפי שלום, בקשה להקלה נוספת בתנאי שחרור ניתן לבקש בחלוף זמן של בערך 4-5 חודשים למן מתן ההחלטה האחרונה, והדבר תלוי בנסיבות העניין. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה