חברה שלי נמצאת במעצר מאתמול בחשד לשיבוש הליכי חקירה. האם יש אפשרות לדרוש מהמשטרה ליצור איתה קשר? האם היא חייבת עורך-דין? עד כמה זמן מותר להחזיק אותה במעצר בלי צו שופט? אם השופט יאריך את מעצרה? לכמה זמן?
אלכס שלום,
לא יתנו לך ליצור עמה קשר. אם כן, אז הדבר יהיה מתועד.
אם היא נעצרה אתמול ולא העלו אותה היום לביהמ"ש, לצורך הארכת מעצר-ישחררו אותה היום בתחנת המשטרה. יתכן כי קצין המשטרה ישחרר אותה למעצר בית בן 5 ימים. היא יכולה לסרב לכך, ובמקרה הזה-בגלל שביהמ"ש כבר לא עובד, המשטרה כבר לא תוכל לכפות זאת עליה.
כמובן שהיא זכאית לביקור של עו"ד, ובמידה שהיא לא הועלתה היום לביהמ"ש, רצוי שעו"ד יבקר אותה, ע"מ לשוחח איתה וגם כדי להסביר לה שהיא אינה חייבת להסכים להשתחרר למעצר בית ושלא יכולים לעשות לה דבר במידה שתסרב לכך (מכיוון שהמעצר הראשוני הוא ל-24 שעות-היה צורך לבקש מביהמ"ש להאריך אותו, ואם זה לא נעשה היום בבוקר, לא ניתן לעשות זאת מחר ויש חובה לשחרר אותה היום, עד 24 שעות משעת מעצרה).
במידה שמעצרה הוארך היום ע"י ביהמ"ש-הרי שביהמ"ש מוסמך להאריך את המעצר, לצורכי חקירה, לתקופה של עד 15 ימים, בכל דיון, ועד 30 ימים בסה"כ.
ניתן, באישור היוהמ"ש לממשלה, לבקש תקופות מעצר נוספות של 15 יום (נדיר ביותר). מעצר לצורך קיום הליכי חקירה שלא ניתן לקיימם אלא כשהחשוד עצור (מדובב, הקלטות וכד') הנו לתקופה של עד 5 ימים.
בד"כ, כשלא מדובר בחשד לעבירות כגון רצח/אונס, ביהמ"ש מאריך מעצר לתקופה של 4-2 ימים.
עילת השיבוש היא עילה אפשרית להשארת חשוד במעצר. צריך, כמובן, שיהיה, מלכתחילה, חשד סביר שהחשוד עבר עבירה.
בעניין החברה שלך, בהנחה שהיא לא הועלתה היום לביהמ"ש לצורך הארכת מעצר-רוב הסיכויים שהיא תשוחרר היום, מכיוון שהיא נעצרה אתמול ל-24 שעות.
אחרת, זה יהיה מעצר בלתי חוקי וקשה לי להאמין שזה יקרה.
רצוי שתדאג לשלוח לה עו"ד למקום מעצרה כדי שיסביר לה את זכויותיה, וביניהן שלא להסכים למעצר בית, "בתמורה" לשחרורה. אין צורך בכך. גם אין צורך להטריח ערבים צד ג'. די בחתימה על ערבות עצמית שלה להתייצב לחקירה מתי שתידרש ולהודיע על שינוי כתובת, אם תהיה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום, במקרים המתאימים אכן ניתן להורות על שהייה במעצר בית ללא מפקחים. הדבר תלוי נסיבות. הנך מוזמן ליצור קשר ישיר עימי, להרחיב בפרטים ולקבל ייעוץ פרטני. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה