בן זוגי (19) נעצר בשבוע שעבר ביום שני ה23.4 בגין חשד למעורבות בפרשה של סחיטה באיומים, היזק במזיד לרכב ולרכוש, החזקת אמל"ח ותקיפה כאשר רק עבירת הסחיטה באיומים מיוחסת לו וישנה אפשרות כי תיוחס גם עבירת התקיפה. כעת אנו נמצאים בשלב של הארכת מעצר שנייה (-ביום שישי ה27.4 התקיים המשפט ה-2) ומחר- 30.4, יתקיים משפט נוסף. טרם הוגש כתב אישום ולכן פרטים רבים אינם ברורים וגם העו"ד מהפרקליטות הציבורית לא בדיוק מצליח לתרום בידיעותיו. בנוסף יש לציין שלא הורשיתי להכניס לו שום ציוד בשבוע שחלף על אף הידיעה כי לעצורי ימים ניתן להכניס ציוד פעם 1 ! כמו כן גם אין באפשרותו ליצור עמנו כל קשר טלפוני וכו'. הייתי רוצה לדעת מה עומד בפנינו ולמה לצפות, כמו כן ברצוני לשאול מתי ניתן יהיה ליצור עמו קשר כלשהו ולהכניס לו ציוד. *יש לציין כי הנער הינו בעל עבר פלילי והרשאות בעיקר בשל עבירות רכוש.
רינת שלום,
מעצר ימים הנו מעצר לצורכי חקירה.
במסגרתו, מנסה המשטרה לפענח את התיק ללא הפרעה מצד החשודים.
לא רק ללא הפרעה (שיבוש והשפעה על עדים ומעורבים אחרים) אלא תוך ניסיון, לעתים, להשיג ראיות מהחשודים, ללא ידיעתם (מדובב בתא המעצר, הקלטה בתא המעצר, שיחה "לא רשמית" עם קצין מודיעין ועוד).
מעצר ימים יכול להיות מוארך עד 30 ימים (ובמקרים חריגים יותר, בהסכמת היועה"ש לממשלה), כאשר הוא מוארך בד"כ ב-5-4 ימים בכל פעם.
בתיק ממוצע יש 3-2 הארכות מעצר.
מעצר ימים יכול להסתיים בשחרור לבית (אם ללא תנאים ואם למעצר בית בן 5 ימים), יכול להסתיים בסגירת התיק מחוסר ראיות, יכול להסתיים בשחרור ובהגשת כתב אישום לאחר מספר חודשים (כשהתיק לא כ"כ חמור) ויכול להסתיים בהגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד לתום ההליכים.
בתיק של סחיטה באיומים-בד"כ מגישים בקשה למעצר עד לתום ההליכים, במיוחד כאשר יש מעורבים אחרים שעניינם חמור יותר.
אני מניח שמחר יגישו לכולם הצהרת תובע, שהיא הצהרה של התביעה כי עומדים להגיש נגדם כתב אישום ובקשה למעצר עד לתום ההליכים וכי התביעה זקוקה למס' ימים (יבקשו עד יום חמישי. יקבלו עד יום רביעי) להגיש את זה. בשלב זה ביהמ"ש מוסמך כבר לשקול חלופת מעצר אך בד"כ לא עושה זאת אלא במקרים שאינם חמורים ובמקרה של סחיטה באיומים ותקיפה-ייתכן כי ביהמ"ש ימתין להגשת תסקיר מעצר מאת שירות המבחן (כשבועיים-שלושה) שיבחן את מסוכנותו של הנאשם ואת החלופה המוצעת ואת המפקחים המוצעים בטרם ייתן החלטתו, קל וחומר כאשר הנאשם הנו בעל עבר פלילי (גם אם בתחום הרכוש).
סביר להניח שהחלופה המוצעת לא תהיה באותו אזור בו מתגורר המתלונן הנסחט אלא במקום מרוחק ממנו, לפחות 50-40 ק"מ (נסו, כבר עכשיו, לגייס בני משפחה לנושא. מישהו יהיה צריך לשמור עליו כל העת, ניתן להתחלף בפיקוח).
במידה שבן זוגך ישתחרר למעצר בית, אתם צפויים לכשנה-שנה וחצי של משפט תוך שהייה בתנאים מגבילים. בהתחלה במעצר בית מלא ויתכן כי לאחר מס' 4-3 חודשים יוקלו התנאים למעצר בית חלקי, אולי תוך יציאה לעבודה, בפיקוח המעסיק ובערבות צד ג' שלו, אם יהיה מעסיק שיהיה מוכן לערוב לכך).
במידה שבן זוגך יודה בעבירה כלשהי, בכתב אישום מתוקן, הוא יישלח לתסקיר לעונש (נוכח גילו הצעיר). שיתוף פעולה מלא מצידו-יוביל לעזרת קצינת המבחן בהקלות בתנאי מעצר הבית שלו ובהמלצה חיובית שלה בתסקיר לעונש, דבר שיביא, סביר להניח, לעונש משקם ולא למאסר בפועל.
בהנחה שישתחרר, תכניסי לו לראש, כל הזמן, לשתף פעולה עם קצינת המבחן, כל הזמן ובכל תחום!
לגבי הכנסת ציוד ראשוני-אכן, עצור ימים זכאי לכך. פני למשרד הרישום/לקצין האסירים בכלא הרלוונטי.
החל מיום הגשת כתב האישום-תוכלו גם להכניס לו טלכרט ולבקר אותו (קרבה ראשונה. עליו לבקש קיום הביקורים).
אני מאחל לכם הצלחה רבה והכי חשוב-המון סבלנות!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לימור שלום, על אף שהשאלה חורגת מעניינו של פורום זה אשיב בקצרה - אסיר המועסק במאסרו יכול לקבל משכורת אך מדובר בסכום נמוך. אפנה אותך לבחון זכאות לקבלת גמלת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי. כן מומלץ בטר...
המשך תשובה