לא יודע אם זה המקום הנכון, עצרו את הבן שלי והחרימו רכב שחשדו שהוא הסתיר בו סמים. הרכב בינתיים כבר לילה שלם אצל המשטרה, אני צריך אותו לעבודה ולדברים יומיומיים זה הרכב היחידי של הבית והוא רשום על שמי! האם חוקי מבחינתם לעשות זאת? התגובה של המשטרה זה שמותר להם עד 24 שעות, זה נכון?
מני שלום,
בהתאם לסעיף 32(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), 1969: ״ רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה.״
בהתאם לסעיפים 33 ו-35, רשאית המשטרה לשמור את החפץ עד 6 חודשים, במידה שלא הגישה כתב אישום בקשר אליו.
בהתאם לסעיף 34, רשאי ביהמ״ש להחליט בנוגע לחפץ, אם הוגש כתב אישום בקשר אליו או אם הוגשה בקשה, בעניינו, ע״י המשטרה או ע״י מי שטוען לזכות בחפץ.
כאשר המשטרה חושדת כי מי שהשתמש ברכב סחר בסמים, תוך שימוש ברכב, היא תופסת את הרכב עד לבירור העניין.
במידה שמוגש כנגד החשוד כתב אישום בגין סחר בסם (אף אם הוא שוחרר, בינתיים, ללא מעצר בית), המשטרה מבקשת, בסוף המשפט, לחלט את הרכב שברשותה לטובת אוצר המדינה, בשל העובדה שהוא שימש לביצוע העבירה.
לבעל הרכב קיימת הזכות להגיש לביהמ״ש בקשה להחזרת תפוס (הרכב), כבר בשלב הראשוני, ועדיף שיעשה זאת, מהר ככל שניתן.
לרוב, בתי המשפט נוטים לשחרר את הרכב התפוס (במידה שיש חשד לסחר בסם, הרכב ישוחרר תוך הפקדת מזומן או ערבות בנקאית בשווי של כ-40% מערכו, קיומו של ביטוח מקיף ורישום מגבלה במשרד הרישוי על מכירתו או עשיית כל פעולה בבעלות בו).
במידה שהחשד הוא אינו לסחר בסם אלא להחזקת סם שלא לצריכה עצמית, הרי כל עוד שאין מדובר בכמויות של קילוגרמים של קנבוס/חשיש או עשרות גרמים של הירואין/קוקאין, המשורה צפויה לשחרר את הרכב התפוס, בתום מעצרו של החשוד.
במידה שהיא לא עושה כן, מומלץ להגיש לביהמ״ש בקשה להחזרת תפוס.
במידה שאתה זקוק לעזרתי, אתה מוזמן ליצור קשר ואשמח לסייע.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיה שלום רב, לצערי נקלעת למצב מורכב מבחינה משפטית ורגיש מאד מבחינה אישית. מבחינת הרשויות הם אכן רואים בך כאישה החווה את "תסמונת האישה המוכה", שמבקשת לסייע לבן הזוג האלים. מניסיוני לא תצליחי לשנות...
המשך תשובה