שלום. אבי נמצא במעצר בעקבות אלימות במשפחה כלפי אמא שלי. לאחר האלימות אמי הזמינה משטרה אשר עצרה את אבי. לאחר מכן, היא ביטלה את התלונה בתחנת המשטרה ובקשה את השחרור. בבית יש שלושה ילדים (15,19,21) ועוד ילדה בגירה עם תינוק. הפרנסה של האב חשובה למשפחה והאמא לא האמינה שהוא יהיה במעצר. האם אפשר לשחרר אותו או לפחות לעשות איזה מעצר בית בתנאים מגבילים?
חניתה שלום,
כאשר מדובר באלימות במשפחה, המשטרה לא לוקחת סיכון (בעקבות מקרי עבר שהסתיימו ברצח) ולא מתחשבת בבקשת המתלוננת לביטול התלונה (שיכולה לבוא בעקבות לחץ משפחתי או כלכלי) ודי בצדק, לדעתי.
את יכולה לעדכן את הסנגור המטפל בדבר העובדה שאמך ביקשה לבטל את התלונה (במידה שאין בתיק החקירה מזכר על זה) והוא יוכל לומר זאת לשופט, כאשר יבקש לשחרר את אביך ויאמר שאף אמך אינה מפחדת עוד ממנו ומבקשת כי ישוחרר.
במידה שהיה מדובר בתיק פחות חמור-המשטרה הייתה מתחשבת בבקשת המתלונן לבטל את התלונה.
עם זאת, כאשר המשטרה כבר החליטה לעצור אדם בשל מסוכנותו, בקשת המתלונן לבטל את תלונתו לא תועיל בד"כ.
לגבי שחרור לתנאים מגבילים:
הדבר אפשרי במרבית התיקים. לגבי אופי התנאים: תלוי בחומרת התיק (האם תקיפה שגרמה לחבלה או לא ובמספר האירועים) ובעבר פלילי-אם קיים.
במקרים חמורים מאוד התביעה מתנגדת לשחרור ומוזמן תסקיר מעצר של שירות המבחן (בתוך כ-3-2 שבועות) שבודק את חלופות המעצר ואז השופט מחליט.
במקרים "בינוניים"-בד"כ מסכימים של שחרור למעצר בית מלא (שלא בקרבת המתלוננת. בד"כ בעיר אחרת), בשלב ראשון ואולי גם יציאה ל"התאווררות" בת כשעתיים ביום בליווי אחד הערבים. לאחר כ-3 חודשים הסנגור מגיש בד"כ בקשה ליציאה לעבודה בפיקוח המעסיק.
במקרים "קלים" מדובר על הרחקה בלבד מהמתלוננת ואי יצירת קשר עמה.
מעבר למה שכתבתי לך-ניתן לפנות לייעוץ פרטני ומומלץ ייצוג פרטי (הקדשת זמן רב למענה על שאלות ועל טלפונים שלכם, ייצוג בבימ"ש בתיק אחד באותו יום ולא ב-5 או 10 תיקים ועוד).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נטלי שלום רב, במצב המתואר בשאלתך עולה ספק אם בית המשפט בכלל ישחרר למעצר בית אם אין מפקח\ים מתאימים. עם זאת במקרים המתאימים וזה החריג - ניתן לנסות לשכנע את ביהמ"ש לשחררו ללא "פיקוח אנושי" או תחת איזו...
המשך תשובה