אבא שלי נעצר אתמול בידי המשטרה בלי שסיפרו לו למה בכלל, כנראה יש איזה חשד בעבודה שלו לגביו, זה מה שהוא טוען אבל בכל מקרה נשמע לי לא הגיוני שיעצרו אותו בלי להגיד בכלל! ובטח בלי להראות לו איזה ראיות כלשהן... הוא אדם טוב שלא ביצע עבירה אחת בחייו, איזה זכויות יש לו במעצר?
יוחאי שלום,
אני מצטער לקרוא את הדברים.
מייד עם העיכוב/המעצר, השוטר המעכב/העוצר חייב לומר לחשוד את סיבת העיכוב. לא תמיד זה מתבצע בשטח.
בטרם החקירה, תמיד נמסר לחשוד החשד נגדו והדברים נכתבים בתחילת הודעת החשוד. לא תתכן חקירה מבלי שהחשוד יידע במה הוא חשוד. לאחר שהחשוד משיב לחשד, מוטחות בו שאלות נוספות בקשר לאותו חשד.
אני מניח שלאבא שלך פשוט לא היה נעים לשתף אתכם בחשדות שהופנו כלפיו. זה הכל.
ייתכן שהיה מדובר בחשד לגניבה ממעביד. וייתכן שבכלל לא היה מדובר בחשד שנוגע לביצוע עבירה במקום העבודה, אלא שאביך התבייש לשתף אתכם וסבר שהכי נכון לומר לכם שזה קשור למקום העבודה.
מכיוון שאביך שוחרר בסיום חקירתו ולא ביקשו להאריך את מעצרו, גם סביר להניח שביקשו לזמן אותו, קודם לכן, לחקירה, ושהוא לא התייצב אליה, במשך שבועות ארוכים, ומהסיבה הזאת-נעצר (ונחקר).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
צורי שלום, כן. לשוטר סמכות לבצע חיפוש על גופו של אדם גם ללא צו שיפוטי וזאת כאשר קיים יסוד סביר לחשד לכך שהחשוד ביצע או מתכוון לבצע עבירת פשע או לצורך מימוש סמכות המעצר. סמכות החיפוש על גוף חלה גם ...
המשך תשובה