ברצוני לדעת אם ישנן זכויות מסוימות לאישה שעוצרים אותה במקום גבר. נניח ועצרו אותי ולא הסכימו לתת לי חוקרת כפי שביקשתי, והתייחסו אליי מאוד מזלזל (וגם העירו הערה לגבי הגוף שלי אבל נעזוב את זה)... האם אני יכולה להתלונן על יחס בלתי הולם או משהו בסגנון?
טינה שלום,
ישנם סעיפי חוק בודדים המחייבים את משטרת ישראל לפעול כלפי אישה חשודה רק באמצעות שוטרת.
לדוגמא, פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) הדורשת כי חיפוש המתבצע על גופה של אישה (ובכליה) יבוצע ע״י שוטרת בלבד.
ברם, אין כל סעיף חוק או נוהל משטרתי המחייב את משטרת ישראל לחקור חשודה באמצעות חוקרת, דווקא, ולא באמצעות חוקר.
צר לי על החוויה הקשה שחווית.
מובן כי לא הייתה לשוטרים כל זכות להעליב אותך או להשפיל אותך וכי הדבר אינו ראוי ואף עלול להוות, במקרים מסויימים, אף עבירה של הטרדה מינית (העברת הערה פוגענית כלפי אדם בנוגע לגופו או למיניותו או לנטייתו המינית) וכמובן גם עבירה משמעתית של התנהגות שאינה הולמת.
לצערנו, במשטרת ישראל משרתים שוטרים (ושוטרות), לא מעטים, שאינם ראויים להיות שם, ואשר אמפתיה אינה מרכיב משמעותי מספיק באישיות שלהם.
עם זאת, מכיוון שקשה להוכיח את קרות האירועים הללו ובמידה שהם אינם מתועדים (וברוב המכריע של המקרים הם לא), אני ממליץ ללקוחותיי להימנע מהגשת תלונה בנושא (למח״ש או לקצין תלונות הציבור המרחבי, לפי העניין).
זאת, ע״מ שלא לפגוע בעצמם ולהגביר את הסיכוי שבמקום שתיק שלהם ייסגר (מחוסר ראיות או מחוסר עניין לציבור), קצין החקירות יקבל מוטיבציה ״מיוחדת״ להמליץ לשלוחת התביעות/לפרקליטות על הגשת כתב אישום נגדם, אם בגין החשד המקורי ואם בגין עבירה נלווית, שאולי ״הודבקה״ להם (בעקבות התעמתות פיסית/מילולית עם שוטרים בשטח או בתחנה) של תקיפת שוטר, איומים, הכשלת שוטר, העלבת עובד ציבור וכיו״ב.
אני מקווה שהתיק, בעניינך ייסגר.
במידה שהתיק ייסגר, תוכלי להגיש בקשה לקצין החקירות לצלם את חומר הראיות לצורך שקילת הגשת בקשה לשינוי עילת הסגירה של התיק (לחוסר אשמה). הבקשה לצילום חומר הראיות מוגשת ללא נימוקים כלשהם (כדי שלא יראו בה בקשה של ממש וישיבו לה/ידחו אותה כאשר החומר עדיין לא בידיך) ולאחר שחומר הראיות (כל דוחות הפעולה של השוטרים, החקירה שמסרת במשטרה ועוד) יהיה בידיך, תוכלי לשקול להגיש בקשה מנומקת לק.החקירות (או לגורם שסגר את התיק) לשינוי עילת הסגירה של התיק.
במידה שהבקשה תידחה, קיימת גם זכות ערר על החלטה זו שמוגשת לאותו גורם (אך מופנית, בכותרתה, לפרקליטות המדינה, מחלקת עררים).
במידה שתרצי את עזרתי, בכל שלב, אשמח לסייע.
ושוב, הצטערתי לקרוא על החוויה שעברת ואני מקווה שלא תחווי דבר דומה, בעתיד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יפית שלום, שירות המבחן, שירותי הרווחה, המוסד לביטוח לאומי - הם הגופים שיכולים לסייע לעצור בית ובני משפחתו. בכל הנוגע לשיקום העצור עצמו - ניתן להסתייע בסנגור המייצג שיפנה את לקוחו למרכז הטיפולי ב...
המשך תשובה