אדם תושב השטחים נעצר בעקבות שישה אישומים שונים של עבירות רכוב (פריצה לרכב במטרה לגנוב, גניבת רכוב, ניסיון לגניבת רכב, פירוק חלקים מרכב וחבלה במזיד לרכב). הוגש נגדו כתב אישום והוא הוכנס למעצר. כמו כן, נטען כנגדו שהוא ביצע גם עבירה של שהייה בישראל שלא כחוק. המדינה הגישה בקשה למעצר עד תום ההליכים ולאחר שהנאשם "הודה" שהיו קיימות ראיות לכאורה כנגדו, בית המשפט קיבל את הבקשה. בינתיים חלפו תשעה חודשים וההליך בעניינו של האדם לא הסתיים. עכשיו, המדינה הגישה בקשה להארכת מעצר ב-90 ימים נוספים. איך מתכוננים כנגד ההחלטה הזו והאם בית המשפט יהיה חותמת גומי? אני מנסה לעזור לאדם ואני צריך לדעת האם ברוב המקרים בקשות להארכת מעצר מאושרות או נדחות. תודה, אליה.
אליה שלום,
ברוב המקרים, בקשה ראשונה בעליון להארכת מעצר מעבר ל-9 חודשים מתקבלת.
אני מניח שהנאשם מיוצג ע"י סנגור.
בעבירות רכוש, ביהמ"ש העליון משחרר במקרים לא מעטים, אבל כאן יש עניין השהייה הבלתי חוקית שמסבכת את העניין-בשל החשש להימלטות מהדין.
עם זאת, היו מקרים שביהמ"ש העליון שחרר לחלופת מעצר, במקרים דומים, אם לא בדיון הראשון-אז בדיון השני או השלישי (אם הכרעת הדין לא תינתן עד אז).
אני ממליץ להכין כבר לדיון הראשון בעליון לדיון חלופת מעצר טובה של ערב ישראלי המכיר את הנאשם, נטול עבר פלילי (להביאו לדיון), המוכן להציע מעצר בית וכן הפקדה כספית בסכום משמעותי (כ-20,000-10,000 ש"ח).
מובן שהדבר צריך להיעשות בהתייעצות עם הסנגור המטפל בתיק.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הדס שלום רב, אכן העיתוי שלאחר הגשת כתב אישום הוא בעייתי בנסיבות העניין. עם זאת, הטענה כי אחיך הוא המותקף אמורה לעלות ולהתברר במשפט ו\או בפני התובע המטפל בתיק. על הסנגור המייצג לטפל בעניין זה בהקדם....
המשך תשובה