שלום רב, אשמח לעזרה בנושא עיכוב וחיפוש שלא כדין על מקרה שהיה לפני כמעט 3 שנים. רציתי לברר עד מתי ניתן להגיש תביעה?
אורן שלום,
ניתן להגיש תביעת פיצויים כנגד משטרת ישראל בעילת רשלנות, בתוך 7 שנים ממועד האירוע (אין טעם לכלול בה שוטרים ספציפיים שכן עומדת להם חסינות דיונית של עובד ציבור של פעולה בתום לב ולמען שלום הציבור שספק גדול מאוד אם תוסר ע״י ביהמ״ש).
טרם הגשת התביעה יש צורך לצלם את חומר הראיות בתיק (במידה שנסגר מחוסר ראיות/חוסר עניין לציבור-יש להגיש בקשה למשרד הרישום בתחנת המשטרה הנוגעת בדבר לצילום חומר הראיות וזאת לשם הגשת בקשה לשינוי עילת הסגירה, ללא כל נימוקים בבקשת הצילום מלבד נימוק זה. במידה שנסגר מחוסר אשמה-יש להגיש בקשה לצילום התיק בנימוק של רצון לשקול הגשת תביעת פיצויים).
לאחר קבלת חומר הראיות מומלץ ביותר לגשת להתייעץ עם עו״ד אזרחי המצוי בדין הפלילי או עם סנגור (במידה שתרצה-אשמח לייעץ לך בנושא).
במידה שעולה, בבירור, מחומר הראיות כי מדובר היה בעיכוב בלתי חוקי ובחיפוש בלתי חוקי (יש לבדוק, בעיקר, את דוחות הפעולה של השוטרים המעורבים ועדויות עדים אובייקטיביים, במידה שקיימים), יש מקום להגשת תביעת פיצויים, כאמור, ועדיף לעשות זאת בביהמ״ש לתביעות קטנות (חבל לבזבז אלפי שקלים על ייצוג של עו״ד) כאשר סכום התביעה ראוי שיעמוד על סך של כ-10,000-5,000₪ (תלוי במספר שעות העיכוב ובעוצמות ההשפלה ש״חווית״ במהלך החיפוש ובנסיבותיו).
תוכל למצוא, בקלות, בגוגל פסיקה בנושא הפיצויים, במקרים דומים, ולהגישה לביהמ״ש, בעת הסיכומים (חפש, למשל, פסקי דין בעניינו של בן גביר).
במידה שהשופט יציע לך לפסוק פיצויים על דרך הפשרה, ללא הנמקה, אני מציע שתקבל הצעה זו. לרוב, מדובר בהצעה משתלמת.
בכל מקרה, אשמח אם תעדכן אותנו כאן איך הסתיים העניין.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ציפי שלום רב, המדובר במקרה מורכב שבו אתם ובעיקר בנכם זקוקים לייעוץ משפטי פרטני וייצוג בעו"ד. מה גם ששאלתך חסרה בפרטים. הנך מוזמנת ליצור קשר ישיר עימי ולהשלים פרטים. בברכה, שי שקד, עו"ד ...
המשך תשובה