בני בן 15 נחקר בעבירת סמים ושחררו אותו למעצר בית של שבועיים. בשבועיים האלה אמור לפגוש קצינת נוער. מה יהיה בהמשך? אתה חושב שיאריכו לו את המעצר או ימצו את החקירה? מה אם לא ישתף פעולה עם הרשויות?
תמרה שלום,
אין לי מספיק נתונים כדי להשיב על השאלה שלך.
מה שכן, מכיוון שמדובר במעצר בית בן שבועיים, אני מסיק שמדובר במעצר בית שהוטל ע״י ביהמ״ש, לאחר שכבר הוגש נגד בנך כתב אישום ובקשה לשחרור בתנאים (מעצר בית) עד לתום ההליכים. מכאן, אני מניח שהתביעה מייחסת לו עבירה של סחר בסם או תיווך בסם או החזקת סם שלא לצריכה עצמית (כלומר, בכמות גדולה). אני מניח שמדובר בסחר בסם.
במידה שאכן כך, הרי ששיתוף הפעולה של בנך עם קצינת המבחן הוא חשוב ביותר לצורך המלצה שלה להקלה בתנאי מעצר הבית (כגון: יציאה ל״התאווררות״ יומית, בפיקוח של אחד הערבים, ויציאה לחוגים).
כמו כן, שיתוף הפעולה חשוב לצורך ההמלצות העתידיות לעניין העונש, במידה שהבן יימצא אשם בעבירות המיוחסות לו. שיתוף הפעולה כולל מתן בדיקות שתן (גם אם, בהתחלה, הן ייצאו ״מלוכלכות״. הדבר רק ישחק לטובתו ויצביע על העובדה שהוא השתמש בסמים וזקוק לסיוע של שירות המבחן לנוער ויש צורך בשיקומו ובהליך טיפולי שבסיומו המוצלח יהיה מקום להטיל עליו ענישה משקמת ולא ענישה פוגענית), הגעה סדירה לפגישות עם קצינת המבחן, הגעה למפגשים קבוצתיים של נערים עוברי עבירות סמים (כאשר תיפתח קבוצה כזאת, בעוד מספר חודשים) ועוד.
חשוב לציין, שלקיחת אחריות של בנך אצל קצינת המבחן לא תוכל לשמש נגדו בביהמ״ש (בניגוד לחקירת משטרה, למשל) אלא רק תוכל לשכנע את ביהמ״ש שרמת המסוכנות שלו ירדה ושניתן לתת בו אמון ולבטוח בו שבמידה שיקלו בתנאי שחרורו-קיים סיכוי משמעותי שהוא לא יפר אותם. לכן, בניגוד לאינסטינקט הבסיסי של הרבה נערים שנעצרו ע״י המשטרה ובאים במגע עם קצינת מבחן, במיוחד כאלה שהכחישו במשטרה את החשדות המיוחסים להם, אצל קצינת המבחן כן מומלץ לומר את האמת, לקחת אחריות, להביע חרטה ולהפנים את החומרה של המעשים (במידה שבוצעו). הדבר יכול רק לסייע לקטין בדיוני המעצר שלו ולא יכול לפגוע בו.
בנוגע למשך מעצר הבית: במידה שהוגשו נגד בנך כתב אישום ובקשה למעצר (המשך מעצר הבית) עד תום ההליכים, הרי שעקרונית, מעצר הבית אינו מוגבל בזמן ויכול להימשך עד תום המשפט. עם זאת, בפועל, כאשר מדובר בקטינים, הרי שביהמ״ש מקל מעט בתנאי מעצר הבית, מדי חודש-חודשיים, כאשר שירות המבחן לנוער ממליץ על כך. הדבר קורה, לרוב, כאשר הקטין משתף פעולה בהליך הטיפולי.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ככל ומדובר באותו המקרה, לא בקלות ניתן להחזיר אדם למעצר לאחר שהשתחרר זה מכבר. המשטרה צריכה לספק טעם מיוחד וחריג לשם כך. מה שבטוח הוא שבמצבך המשפטי עליך לקבל ייעוץ וליווי ע"י סנגור. הנך מ...
המשך תשובה