התביעה מבקשת שני מפקחים למעצר בית ולעציר יש רק מפקח אחד. האם הסיבה הזו תשאיר אותו במעצר עד תום ההליכים (עבירות רכוש ועבר פלילי נקי כמעט לחלוטין). מדובר באדם אשר אין לו על מי להישען מלבד אחותו שמוכנה להיות המפקחת שלו.
ליאורה שלום,
חסרים לי מס' נתונים: האם התבקש תסקיר מעצר של שירות המבחן והאם הוגש כזה.
ובמידה שהוגש, האם התסקיר ממליץ על מפקח אחד או שניים.
אניח שלא הוגש תסקיר מעצר. במקרה כזה, ביהמ"ש הוא שמחליט, בסופו של דבר, ולא התביעה. בכל הכבוד לתביעה, רצונה אינו רלבנטי אלא הסיכון הנשקף מן הנאשם.
בנתונים שציינת, ביצוע עבירות רכוש (אני מניח שמדובר במס' התפרצויות או במס' הונאות בכרטיסי אשראי - ובהיקף שאינו עולה על כמה אלפי ש"ח) וכשאין מע"ת תלוי ועומד, בתי המשפט נוטים לשחרר את הנאשמים למעצר בית.
הפתרון האידאלי הוא 2 ערבים, רצוי בני משפחה, שיחלקו ביניהם את נטל הפיקוח. עם זאת, במידה שאין ערב נוסף ובמידה שהאחות הנה בוגרת ואחראית (וללא עבר פלילי או תיקים פתוחים) ומוכנה לפקח על הנאשם 24 שעות ביממה, אין מניעה לשחרר אותו לפיקוחה המלא. אם התביעה תתנגד לכך ולא יוגש בעניין תסקיר מעצר שיבחן את החלופה וימליץ עליה - יתקיים דיון בביהמ"ש. בדיון זה תוצג האחות כמפקחת המוצעת וב"כ התביעה תוכל לשאול אותה שאלות (האם יודעת במה אחיה מואשם, האם נמצאת איתו בקשר טוב, האם ידעה על הסתבכותו בעבירות רכוש, האם היא עובדת ואם כן כיצד זה מסתדר עם הפיקוח, האם יש לה ילדים קטנים ואם כן-האם צריכה להביא אותם לגן/לביה"ס ובחזרה, כיצד תצא לקניות/לרופא אם תרצה, מה תעשה במקרה שאחיה ייצא מן הבית ועוד). בתום הדיון ביהמ"ש ייתן את החלטתו (או ידחה את הדיון במס' ימים לשם מתן החלטה. בד"כ ההחלטה ניתנת במקום).
במידה שהאחות הנה אחראית במיוחד ויש לה מסמכים המעידים על כך (תעודת שחרור מהצבא המעידה על תפקיד רגיש/מוערך שמילאה, תואר ראשון, תעודת התנדבות במוסד כלשהו, המלצות ממקום העבודה וכד') - כדאי להביא אותם לביהמ"ש מכיוון שהדבר יוכל לעזור לשכנע את התביעה ואת ביהמ"ש להסכים לשחרר את הנאשם לפיקוחה.
במידה שהאחות תימצא בעייתית או לא תוכל לפקח על הנאשם באופן מלא - קיימת אופציה אחרת של איזוק אלקטרוני. במקרה כזה, באופן עקרוני, אין כלל צורך במפקח שכן האיזוק האלקטרוני מגביל את הנאשם להיות צמוד לביתו (מחובר למשדר שמחובר לקו בזק), למעט יציאות שאושרו ע"י ביהמ"ש.
כל מה שצריך במקרה של החלטת שחרור באיזוק אלקטרוני (בהנחה שאין בעיה של חוסר במתקני איזוק אלטרוני ולפעמים יש חוסר) - זה קו של חברת בזק.
במידה שביהמ"ש לא ישחרר את הנאשם לאחת החלופות שציינתי - יש לשקול בחיוב הגשת ערר (בתוך 30 יום) לביהמ"ש המחוזי, לאחר התייעצות עם עו"ד.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, ניתן לפנות אל הקונסוליה הישראלית או לשכור עו"ד מקומי לבירור העניין. בברכה, שי שקד, עו"ד...
המשך תשובה