אחי היה עצור במשך 13 שעות עקב חקירתו כחשוד בתקיפה. במהלך המעצר לא נתנו לו לדבר עם עו"ד ולא אפשרו לו לישון. הוא היה בחקריה במשך 10 שעות מהזמן שהיה עצור. לבסוף שוחרר אחרי שהחליטו שלא ביצע את העבירה. האם התנהלות תקינה?
דריה שלום,
זכות ההיוועצות עם עו״ד היא זכות יסוד של חשוד ואסור למשטרה למנוע זאת ממנו. יש לבדוק האם, אכן, אחיך היה, בתחילת החקירה, בסטטוס של עצור או בסטטוס של מעוכב, והאם הוצע לו להשתמש בשירותיו של סנגור ציבורי או לא (הסנגוריה שולחים סנגור תורן רק במידה שמדובר בעצור, שאם לא כן, אין זכאות עפ״י החוק).
במידה שהזכות הופרה-הדבר עשוי להביא לפסילת הודעת/הודיית החשוד.
דבר זה נבדק, לרוב, רק במהלך המשפט (במידה שמוגש כתב אישום), אם כי, במידה שמדובר בהפרה ברורה, על פניה, ייתכן שיהיה לה משקל לטובת שחרור החשוד, כבר בשלב הבקשה להארכת המעצר, במידה שאין בנמצא ראיות כבדות משקל נוספות כנגד החשוד, מלבד הודאתו והודעת המתלונן/ת.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, לצורך הקלה בתנאי שחרור נדרש כי יחלוף "זמן ניכר" מאז החלטת השחרור. בדרך כלל מדובר בתקופה של לפחות 4-5 חודשים. עם זאת הואיל ומדובר בבקשה לחלון התאווררות, ניתן להגיש בקשה ולנמק מדוע יש צורך ...
המשך תשובה