בן 16 נשלח לתסקיר שירות המבחן לבחינת המלצת המשטרה למעצר עד תום ההליכים. האם ניתן לבקש אלטרנטיבות אחרות? על סמך מה מתבססת ההחלטה? איך אפשר להשפיע על ההחלטה? תודה על התשובה,
מורי שלום,
במקרה של הגשת כתב אישום בעבירה בה מתקיימת, לדעת התביעה, מסוכנות גבוהה (או חשש כבד להדחת עדים/העלמת ראיות או הימלטות מהדין), התביעה מגישה גם בקשה למעצר הנאשם עד תום ההליכים (תום המשפט). לעתים, התביעה תסכים לשחרור הנאשם בתנאים (מעצר בית מלא/חלקי, הרחקה מהמתלונן/ת ואי יצירת קשר עמו/ה, לעיתים, אי כניסה לאזור, תוך חתימה על ערבויות, הפקדה ופיקוח במקרה של מעצר בית).
במידה שביהמ״ש מתרשם ממסוכנות גבוהה (נוכח חומרת העבירות המיוחסות לנאשם או חומרה בינונית ועבר פלילי מכביד)-ביהמ״ש יבקש משירות המבחן, בטרם יורה על שחרורו של הנאשם, לבחון את חלופת המעצר המוצעת ואת רמת המסוכנות של הנאשם (האם ניתן לתת בו אמון שימלא אחר תנאי השחרור).
תסקיר זה אורך כ-7-5 ימים לקטין וכשבועיים-שלושה לבגיר.
שירות המבחן נפגש עם העצור בבית המעצר ומתרשם ממנו וכן נפגש, במשרדי שירות המבחן, עם בני המשפחה המוצעים כערבים-מפקחים ומתרשם ממידת יכולתם לפקח על הנאשם במעצר בית (עד כמה הם מבינים את חומרת האירוע המיוחס לנאשם, עד כמה הם יכולים להציב גבולות לנאשם ועשו זאת, בעבר, יחסיהם עם הנאשם, התייחסותם לחוק, באופן כללי, קיומו של עבר פלילי או העדרו ועוד).
בתיקי נוער, תסקיר מעצר מוזמן גם כשהנאשם שוחרר בתנאים, וזאת לצורך בחינת האפשרות להקלה בתנאי השחרור, אם לצורך יציאה ללימודים וחוגים ואם באופן כללי.
חשוב שהסנגור של הבן ישוחח איתו, טרם פגישתו עם קצינת המבחן, במיוחד אם הבן עצור, ע״מ שיכין אותו היטב לקראת השיחה, שהיא קריטית לעניין שחרורו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נטלי שלום רב, במצב המתואר בשאלתך עולה ספק אם בית המשפט בכלל ישחרר למעצר בית אם אין מפקח\ים מתאימים. עם זאת במקרים המתאימים וזה החריג - ניתן לנסות לשכנע את ביהמ"ש לשחררו ללא "פיקוח אנושי" או תחת איזו...
המשך תשובה