שלום, האם לפי החוק מותר לרכוש דרך האינטרנט שוקר חשמלי להגנה עצמית? אם כן, אשמח לקבל הפניה לרישום החוק והיכן מותר והיכן אסור להסתובב עמו? תודה.
ניר שלום,
סעיף 1 לחוק העונשין קובע כי ״אין עבירה ואין עונש עליה אלא אם נקבעו בחוק או על פיו״.
לכן, אין צורך להוכיח כי מותר, על פי חוק, להחזיק בשוקר חשמלי, אלא הדבר מותר, כל עוד אינו אסור עפ״י כל חוק או תקנה כלשהם.
לדוגמא, סעיף 186 לחוק העונשין אוסר על אדם להחזיק סכין מחוץ לתחום ביתו/חצריו, שלא למטרה כשרה, וכן אוסר החזקת אולר במקומות מסויימים (כגון: מקומות לימוד, בילוי ואירועי ספורט).
למיטב ידיעתי, אין סעיף חוק או תקנה האוסרים על החזקת שוקר חשמלי במקום ציבורי. מובן, כי השימוש בשוקר, במידה שייעשה כלפי אדם אחר, חייב לעמוד בסייגי סעיף ההגנה העצמית שבחוק העונשין-ע״מ שלא יוגדר כעבירה פלילית של תקיפה. עוד מובן, כי מחזיק מקום פרטי או ציבורי (כגון: קניון, בית משפט, רכבת ישראל, ביטוח לאומי) ייכול לדרוש הפקדת השוקר בכניסה-כתנאי לכניסה למקום.
למיטב זיכרוני, בהתאם לתקנות המכס, המניעה היחידה בנוגע לשוקר חשמלי היא יבוא שלו ויש צורך בקבלת רישיון יבוא מיוחד של המכס. לכן, יש קושי ביבוא אישי שלו ובהזמנה באמצעות האינטרנט ויש צורך לקנות אותו בארץ. אני מקווה שאני לא מתבלבל ועושה קידום מכירות ליבואנים בארץ. זה מה שזכור לי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אליעד שלום, ניתן לבקש שינוי או הקלה בתנאי השחרור ממעצר כאשר השתנו הנסיבות (כלומר קרה משהו חדש שלא נלקח בחשבון בהחלטת השחרור) או כאשר חלף זמן ניכר מאז החלטת השחרור. "זמן ניכר" הוא תלוי נסיבות המקרה...
המשך תשובה