שלום לך פונה אליך שוב כי לא ממש יודעת לאיזה פורום להפנות את השאלה ובעבר מאוד עזרת לי. בעלי כרגע מאוד מסובך יש לו תיק פלילי מלפני שנתיים על העלבת עובד ציבור(שוטר) הוא נשלח לקצינת מבחן היה מטופל כמעט שנה הקצינת מבחן החליטה שבגלל שהחסיר כמה פגישות היא לא ממליצה עליו בדיון בבית משפט ניתנה לו הזדמנות שנייה והפעם הזאת הוא נשלח לקבוצה והאמת לא החסיר פעם אחת והיה נוכח בכל המפגשים. עכשיו במהלך השנה הוא נתפס נוהג בשכרות(כמויות קטנות אבל מכיוון שהוא נהג צעיר זה נחשב לחמור) נתפס 3 פעמים כאשר בפעם השלישית נהג בפסילה. הוא נמצא בעקבות זה במעצר בית 3 חודשים.הוא הלך לקצינת מבחן אחרת לתסקיר לגבי יציאה ממעצר בית ולא שיתף פעולה ולכן יצא תסקיר שלילי. עכשיו הקצינת מבחן שמטפלת בו בתיק הפלילי בכלל החליטה לשלוח אותו לטיפול גמילה מאלכוהול!!! הלכנו למקום הזה למרות הכל ושם גילינו שמדובר בטיפול של שנתיים שלמות!! מאוד כעסנו במיוחד בגלל זה שאתה יודע שהוא באמת לא מכור שותה רק בסופשים ומושפע מחברים שמבקשים טרמפ אבל לך תסביר..וכל הסיבה שם של מסוממים נרקומנים בקיצור חוויה לא נעימה. איך שנתיים הוא משקיע בקבוצות ועכשיו נותנים לו עוד שנתיים של הסאגה הזאת?! לא הבנתי מה הקשר הוא עשה את הקבוצות וסיים אותם ועכשיו היא דוחפת את העניין של התעבורה לתוך הפלילי. הוא עמד במה שהיא אמרה לו וכביכול הרגשנו שכל הסיפור הפלילי לפחות מאחורינו ופתאום המכה הזאת. למה מערבבים בין שני הדברים למה אי אפשר לסיים את התיק הפלילי כמו שהיא אמרה ולתת לבית משפט תעבורה להחליט לגבי מה שיהיה בקשר לשכרות. מה ההשלכות של סירוב לתהליך כזה?? אשמח לעזרה אם אתה מבין בזה סליחה על הפירוט הארוך.
היי,
את הולכת קצת להתרגז בהתחלה, אז קחי אוויר...
למיטב הבנתי, קצינת המבחן מזהה (ובצדק) אצל בעלך בעיה של גבולות. כתבת לי שהתיק הנוכחי של בעלך הוא על העלבת עובד ציבור. אבל כנראה שזה לא לגמרי נכון ושאת מגמדת את העניין. אף אחד לא מגיש כתב אישום כנגד אזרח רק בגין העלבת עובד ציבור. אין לי ספק שזו העבירה השולית ושיש בכתב האישום עבירות נוספות כגון תקיפת שוטר, או, לפחות, הכשלת שוטר והתנגדות למעצר. כלומר, בלי קשר לשאלה אם בעלך אשם או לא (וייתכן שכבר הודה במיוחס לו)-גם את לא מייחסת להאשמות נגדו (או לעבירות שכבר הודה והורשע בביצוען) חומרה כלשהי. ושוב, ייתכן שבעלך היה קורבן להתנהגות אלימה של שוטרים, באותה סיטואציה, אך גם ייתכן שהתנהג בצורה בלתי הולמת ואולי אף אלימה.
עוד כתבת, כי בזמן המשפט הנוכחי בעלך הסתבך בביצוע עבירה של נהיגה בשכרות ובפסילה, לאחר שנהג בשכרות, וזאת בפעם השלישית. מבחינתך, לא מדובר במשהו משמעותי. מבחינת ביהמ״ש וקצינת המבחן, מדובר בדפוס חוזר של זלזול וחוסר ציות לחוק וסיכון עוברי דרך (הולכי רגל ונהגים אחרים). בעלך לא רק עלה על ההגה, לאחר שביהמ״ש שלל את רישיונו ובכך הוא שם פס על פס״ד על בימ״ש ועשה דין לעצמו, אלא גם עלה על ההגה לאחר ששתה אלכוהול (אולי בירה אחת ואולי 3 בירות ו-2 שוטים של ג׳יימסון, אין לי מושג), תוך שהוא מהווה סכנה מסויימת לעוברי הדרך. עצם העובדה שבעלך נוהג בשלילה כבר מצביעה שיש לו בעיה קשה של גבולות. חבל לי שאת לא רואה את זה. חבל שאת נותנת לו גיבוי במקום לעזור לו ולהציב עבורו את הגבולות שחסרים לו. ״אהוב שלי, צלצל אלי חצי שעה לפני שאתם מסיימים שם ואני אבוא לאסוף אתכם, אבל אתה, בשום פנים ואופן, לא עולה על ההגה. אתה בשלילה ואם תופסים אותך-זה שלילה לכמה שנים ואולי גם כלא״. ״אהוב שלי, קח מונית כשאתם מסיימים. אתה בשום פנים ואופן לא עולה על ההגה. אתה בשלילה ואם...״.
הרבה מונח כאן על הכתפיים שלך בתור עזר כנגדו (תרתי משמע). זה מאוד קשה אבל אני חושב שזו חובתך בתור בת הזוג שלו לחיים.
התפלאת שקצינת המבחן ראתה קשר בין 2 התיקים אבל הקשר ביניהם נראה לי ברור: מי ש״זורק זין״ (סליחה על הצרפתית) ואין לו גבולות-יפעל כך במגוון תחומי החיים: אם זה במפגש עם שוטר, אם זה ב(חוסר) כיבוד פס״ד של בימ״ש ואם זה בדרכים אחרות, כאשר משהו בסיטואציה יפעיל אותו או יהיה לו קשה.
תפקידה של קצינת המבחן הוא גם לנסות לסייע לנאשם לפתור בעיות שהיא סבורה שקיימות אצלו וגם לנסות להקטין את הסיכון שהנאשם יבצע עבירות נוספות, בעתיד (למען שמירה על שלום הציבור וביטחונו).
ההנחה של קצינת המבחן כי בעלך סובל מהתמכרות לאלכוהול ולכן נתפס נוהג 3 פעמים נוהג תחת השפעת אלכוהול-היא לא בלתי סבירה. אני מניח כי הנחה זו נסמכת על ההנחה כי במידה שבעלך היה מסוגל לשלוט בהרגלי השתיה שלו-הוא לא היה עולה על ההגה, בניגוד לחוק, כשהוא תחת השפעת אלכוהול (ולא משנה הכמות של האלכוהול. אף אחד לא רוצה להסתכן שיתפסו אותו נוהג תחת השפעת אלכוהול ומי שיכול להימנע מכך-נמנע מכך). ומי שלא מסוגל להימנע מכך, אם בגלל שהפיתוי לשתות עבורו (אם לבד ואם עם חברים) הוא גדול מדי-יש לו בעיית שליטה קשה בדחפים, בעיה שדורשת טיפול. והטיפול המתאים, לדעת קצינת המבחן, הוא שילובו של בעלך בהליך טיפולי לגמילה מאלכוהול. אני לא יודע מהי המסגרת שהיא הציעה (אני ממליץ על השתלבות בטיפול אצל עמותת ״אפשר״ המפעילה מספר מרכזים ברחבי הארץ, הממומנים ע״י אגף הרווחה של כל עירייה, ואשר הטיפול שם כולל שיחה שבועית עם עוס״ית והשתתפות שבועית בקבוצת תמיכה המורכבת ממשתמשים באלכוהול וממדריך, שהוא משתמש ותיק. הקבוצה עובדת בשיטת ״12 הצעדים״).
ואם ההליך עצמו צפוי לארוך כשנה וחצי-שנתיים-אז זה מה שזה ייקח. המטרה היא כפולה:
1. לסייע לבעלך להתמודד עם הקושי שלו עם גבולות (ונראה שיש לו קושי משמעותי שהולך לפגוע בו קשות, בעתיד, אם לא יתחיל להתמודד איתו, בצורה נכונה).
2. לשתף פעולה, באופן מלא, עם שירות המבחן, כך שהתסקיר הסופי שיוגש לשאלת עונש, בעוד כשנתיים, הן בתיק הפלילי והן בתיק התעבורה, יהיה חיובי, כך שהענישה בעניינו תהיה טיפולית-שיקומית ולא כואבת. אי שיתוף פעולה מלא עם שירות המבחן יביא לתוצאה אחת ויחידה מובטחת: שליחתו של בעלך לכלא (לתקופה של כשנה). תוצאה לא נחמדה הן מבחינת הקושי לרצות את המאסר והן מבחינת ההשלכות העתידיות (רישום פלילי).
את אולי לא רואה זאת עכשיו ויכולה לצחוק על המשפט הבא שתקראי: אבל אני רואה זאת כהזדמנות גדולה ואפילו כמתנה שבעלך מקבל. הזדמנות לשיפור עצמי משמעותי. אני מאמין שחובתנו הגדולה ביותר כלפי עצמנו בחיים האלה היא לנסות לשפר את עצמנו, ככל יכולתנו (ולבלות כמה שיותר רגעים קטנים של אושר עם האנשים היקרים ללבנו). בעלך מקבל ע
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום קודם כל תודה רבה על המענה המפורט
אני כן מסכימה איתך לגבי הטיפול אם כבר הייתי שולחת אותו לסדנה לטיפול עצבים ולא לגמילה מאלכוהול כי הוא פשוט לא מכור.
אבל השאלה היא האם בנאדם שמגיע למכון גמילה ועל פניו בבדיקות שתן וכל זה יוצא שהוא לא מכור יכולים לסיים את הטיפול מוקדם או להבין שאין צורך בגמילה הזאת
או שזה משהו שלא ניתן לשינוי
ואם נכנסת לטיפול אתה תצטרך לסיים את הטיפול שנתיים מלאות??
התסכול בעיקר נובע מזה שהוא רוצה לעבוד בעבודה אבטחה אבל לא מתאפשר לו בגלל התיק הזה שללו לו את הרישיון נשק והוא רוצה לעבוד זה כי זה עבודה טובה.
אז עכשיו סגירת התיק הפלילי תידחה בעוד שנתיים שימנעו ממנו לעסוק באבטחה.
ושאלה נוספת אם הוא בוחר לא לשתף פעולה זה משפיע ישירות על התיק הפלילי וכן על התעבורתי או רק על התעבורתי?
תודה רבה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אי אפשר לזהות התמכרות לאלכוהול ע״ס בדיקת שתן אלא לנסות לאבחן התמכרות ע״ס התנהגות וע״ס שיחה.
שיתוף הפעולה של בעלך עם הטיפול ישליך על 2 התיקים והעדר שיתוך הפעולה יביא לשליחתו לכלא, מכיוון שב-2 התיקים תהיה דרישה של שירות המבחן לשליחתו לגמילה משימוש מאלכוהול. זה הפתח היחיד שבו שירות המבחן יכול להמליץ לביהמ״ש להימנע מענישה סטנדרטית ולהסתפק בענישה שיקומית-טיפולית שאינה כוללת מאסר בפועל.
ההליך הטיפולי בתחום התלות באלכוהול לוקח כשנתיים מכיוון שמדובר במפגשים שבועיים וע״מ לערוך שינוי מעמיק בדרך המחשבה של אדם (בריחה מהתמודדות עם מצוקות רגשיות בדרך של שימוש בחומרים מטשטשי מודעות דוגמת אלכוהול או סמים) יש צורך בזמן. עד שלוקח לאדם להגיע לרמת מודעות גבוהה בנוגע לבעיות הרגשיות של עצמו ולכך שהוא בוחר בפתרונות לא נכונים ובריאים עבורו ושהנזק שנגרם לו מהפתרונות האלה עולה בהרבה על התועלת ולנסות להביא אותו לבחור בפתרונות בריאים יותר שיסייעו לו להתמודד עם המצוקות הרגשיות שלו (כלומר, לשנות דפוסי פעולה והתמודדות של אדם במשך 20-15 שנים ולפעמים יותר מכך)-לוקח שנתיים.
ובדרך יש גם, לפעמים, ירידות ועליות ולא הכל חלק וצריך גם ללמד אותו להתמודד עם הנפילות ולא להרים ידיים ולהאמין בעצמו. כלומר, לא מדובר, בעיקר, על הפסקת השתיה הפיסית אלא על הפסקת התלות הרגשית בשתיה כדרך לבריחה מהתמודדות עם מצוקות רגשית ופיתוח דרכי התמודדות אלטרנטיביות, בריאות יותר.
לגבי שלילת רישיון הנשק שלו: לאחר חשד לביצוע עבירה פלילית-למרבה הצער, רישיון הנשק של בעלך לא יווחזר לו והוא לא יקבל אותו ב-17 השנים מיום סיום התיק (תקופת המחיקה של ההרשעה).
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלי שלום רב, א. באפשרותך להגיש תלונה למח"ש בגין מעשיו של השוטר כלפי בן זוגך. למח"ש פונים כאשר עולה חשד כי השוטר ביצע עבירות פליליות בעת המעצר. ב. דרך נוספת היא הגשת תלונה ליחידה על תלונות הציבור כנ...
המשך תשובה