חקרו את בעלי שלוש פעמים במשטרה ובדיון השלישי החליטו לשים אותו במעצר בית לשבוע, ואחר כך ביקשו להאריך אותו בעוד שבוע. כמה פעמים ניתן להאריך את המעצר? האם זה אומר שהחשדות כבדים לדעתך או שמחפשים ראיות? הוא חשוד בקשירת קשר לביצוע פשע. יש מה לעשות חוץ מלשבת ולהמתין?
סיגל שלום,
אני מבין את התסכול שלכם ואת חוסר הוודאות.
קשה להעריך, בשלב הזה, את עוצמת הראיות הקיימת כנגד בעלך. זאת, לא רק בגלל שאינני מכיר את החשדות אלא בגלל שאפילו הסנגור המייצג אותו אינו חשוף לעיקר הראיות שכן הן גלויות בפני שופט המעצרים בלבד (מחשש להדחת עדים ו/או לפגיעה בראיות).
עם זאת, עליך להבין שבשלב הזה, עוצמת הראיות הנדרשת לצורך הארכת מעצר הבית (ואף לצורך מעצר, במקרים חמורים יותר)-הנה ברף נמוך, יחסית, ודי בחשד סביר הקושר את בעלך לביצוע העבירות המיוחסות לו ובקיומה של עילת מעצר (כגון: מסוכנות ו/או חשש לשיבוש הליכים) לצורך הגדת בקשה להארכת מעצר הבית ואישורו של ביהמ״ש לכך.
אין כללים בנושא הזה, אך, לרוב, לאחר הארכת מעצר בית שלישית או רביעית, לכל היותר, המשטרה (בליווי הפרקליטות) מחליטה לאן פניה מועדות: האם יש, לדעתה, די ראיות מוצקות כנגד החשוד ע״מ להגיש נגדו כתב אישום (המבחן המשפטי הוא: ״סיכוי סביר להרשעה״) או לא. במידה שלא, המשטרה לא תגיש בקשה נוספת, החשוד ישוחרר ללא תנאים (זולת, לעיתים, איסור יצירת קשר עם המעורבים בפרשה למשך 30 יום) ותיק המשטרה ייסגר, בתוך חודשים בודדים, מחוסר ראיות.
במידה שכן, המשטרה או הפרקליטות (תלוי בסעיפי האישום) תגיש נגדו, מיידית, כתב אישום ובקשה להמשך מעצר בית עד לתום ההליכים. העובדה שהמדינה ביקשה זאת אינו אומר כי ביהמ״ש ייעתר לכך. בשלב זה, חומר הראיות שבתיק כבר גלוי בפני הסנגור והוא יוכל לנסות לשכנע את שופט המעצרים באחת משלוש טענות: 1. שאין די ראיות בתיק (בשלב הזה, הן מכונות: ״ראיות לכאורה״) המקימות סיכוי סביר להרשעת הנאשם במיוחס לו. 2. במידה שיש כאלה, יוכל הסנגור לטעון שאין מתקיימת בתיק עילת מעצר המצדיקה הטלת תנאים מגבילים על הנאשם ובהם מעצר בית (למשל, עבירות רכוש שלא היה בהן כדי לסכן ביטחונו של אדם). 3. שאף אם קיימות ראיות לכאורה ועילת מעצר, הרי שבהעדר מסוכנות של הנאשם (למשל, העדר עבר פלילי ונסיבות לא חמורות של ביצוע העבירות המיוחסות לנאשם)-אין צורך בהטלת מעצר בית או, לחילופין, ניתן להסתפק במעצר בית חלקי, בשעות הלילה, או, לחילופין, יש לאפשר לנאשם, בשלב זה, לצאת לעבוד, בפיקוח ערב וליווי הלוך ושוב מביתו.
במקרים שאינם קלים, ובעיקר בתיקי פרקליטות, ביהמ״ש יעדיף, לרוב, לקבל תסקיר מעצר מאת שירות המבחן למבוגרים בנוגע לאפשרות של הקלה בתנאי מעצר הבית (שגן מדובר בגורם מקצועי שבוחן עבור ביהמ״ש לעומק את החלופה המוצעת: אם יציאה לעבודה ואם מעצר בית לילי בלבד, או כל הקלה מבוקשת אחרת), בטרם יחליט על כך בעצמו. בשל העומס המוטל על שירות המבחן והעדר תקנים מספיקים-קבלת תסקיר מעצר (לנאשם משוחרר) וקיום דיון בנושא אורכים כ-6-4 שבועות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד שי שקד
053-8007583
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לימור שלום, על אף שהשאלה חורגת מעניינו של פורום זה אשיב בקצרה - אסיר המועסק במאסרו יכול לקבל משכורת אך מדובר בסכום נמוך. אפנה אותך לבחון זכאות לקבלת גמלת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי. כן מומלץ בטר...
המשך תשובה